„Sešli jsme se tu jako jedna velká rodina a ve stejném duchu se nesla i soutěžní sezona,“ přiblížila atmosféru jednatelka stříbřených hasičů Nikola Šímová.

Během společenského večera zhlédly přítomné sbory své výkony na videu, které si připravili hasiči z Chlumu u Třeboně. Pro hasičský sport je totiž typický v jiných sportech nevídaný jev - všichni si vzájemně fandí a přejí úspěch.

Pomník Jana Nouzy v Lužnici
Obec se složila na pomník pro Jana Nouzu

V kategorii žen letos vyhrálo ligu družstvo z Lásenice, stříbrné skončily hasičky z Chlumu u Třeboně a třetí příčku získala děvčata z Hamru. V kategorii mužů zvítězili borci z Mníšku, kteří se na slavnostní vyhlášení výsledků dostavil v bílých košilích s motýlkem a kšandami. Druhé místo vybojovali hasiči z Polště a bronz patřil týmu z Lomnice nad Lužnicí. Ve speciální kategorii PS 12 si prvenství zajistily dámy ze Stříbřece a mužská družstva z Chlumu u Třeboně a Mníšku.

Beseda s vojenským pilotem Jaroslavem Morochovičem.
OBRAZEM: Beseda s vojenským pilotem

Zástupci Velké ceny Třeboňska vyslovili svůj dík nejen soutěžící členům z jednotlivých hasičských sborů, ale také všem rozhodčím. Došlo i na dojemné rozloučení s dosavadním moderátorem hasičské ligy Dušanem Pragerem. Ten v Halámkách získal čestné uznání stejně jako akční fotograf Václav Lepič.