Poté, co se se svými znalostmi vytáhli chemici a ekologové, uspěli tamní žáci také v místním kole přírodovědecké mezinárodní soutěže Young People in European Forests.

Soutěž je určená žákům 6. – 9. tříd základních škol a studentům středních škol a jejím cílem je zlepšit povědomí zejména mládeže, ale i celé společnosti o významu lesů a zdůraznit význam lesnictví v současné době.

„Přestože se letos konal již sedmý ročník, pro naše žáky byl letošní rok premiérou. A té se zhostili na výbornou," vyzdvihl zástupce ředitelky 4. základní školy v Jindřichově Hradci Jan Kocar.

V soutěži formou testů a poznávání přírodnin měřili znalosti nejen týmy mezi sebou, ale i se žáky z Třeboně, kde se místní kolo v polovině února konalo.

První tři příčky obsadili žáci ze 4. základní školy.

První místo patří týmu 9.A (Karolína Pánová, Michal Schrutz a Klára Skůpová), druhé místo s rozdílem půl bodu na vítěze obsadil tým 8.A (Karolína Běhounková, Aneta Kolářová a Anna Mikešová) a třetí místo vybojoval tým 7.A (Veronika Nováková, Viliam Patai a Kryštof Peleška). Vítězný tým postoupil do březnového regionálního kola ve Střední odborné lesnické škole v Písku.