První ze tří fází náročné rekonstrukce Václavské ulice je téměř u konce. Od čtvrtka se dělníci přesunou směrem ke křižovatce s Mlýnskou. Pavel Hryzák z odboru rozvoje městského úřadu potvrdil, že druhá etapa prací začne podle plánu. „Od čtvrtka 16. března bude otevřená lávka přes Vajgar. Vídeňská ulice bude opět průjezdná v obou směrech jízdy bez omezení,“ uvedl.

3. etapa oprav (4. dubna - 31. května)
Budou se opravovat inženýrské sítě v křižovatce Václavská – Mlýnská a úpravy povrchů v celém rozsahu rekonstrukce. Ulice Václavská bude uzavřena od Vídeňské přes křižovatku s Mlýnskou, provoz chodců v prostoru staveniště bude probíhat ve vyznačených koridorech dle postupu prací.
V provozu budou semafory v křižovatce Nábřeží – Rybniční.
V průběhu třetí a poslední etapy budou linky MHD a meziměstských autobusů směr Buk a Políkno vedené objízdnou trasou přes Děbolín a Matnou.

Opětovné zpřístupnění lávky ocení hlavně chodci. Podle vrchního strážníka Luboše Millera udělila v rámci zákazu vstupu na lávku městská policie 34 blokových pokut neposlušným chodcům. „Dva, kteří s pokutou nesouhlasili, se postoupili do správního řízení,“ dodal. 


Druhá etapa stavebních prací, která má trvat od 16. března do 3. dubna, je rozdělená na dvě části. V té první se bude pracovat na straně ulice, která přiléhá k Alžbětě. Vídeňská ulice bude už bez omezení, chodci se pak budou mezi lávkou a Vídeňskou ulicí opět pohybovat po provizorním přechodu a chodníku u archivu.

V druhé části druhé etapy se potom dělníci přesunou na protější stranu Václavské, tedy ke straně s budovou archivu. Přecházet se bude opět na protější straně. „Také při této druhé etapě rekonstrukce bude zachovaný provoz vozidel z horní části Václavské do Mlýnské včetně autobusů veřejné linkové dopravy,“ uvedla Karolína Průšová.