„V Třeboni rozhodně touto cestou jít nechceme. Myslím, že v době krize a neustále se zvyšujících ekonomických tlaků na rodinné rozpočty je jakékoliv další zdražování nepřípustné. Je třeba se minimálně v tomto aspektu chovat sociálně a neždímat obyvatelstvo za každou cenu," míní starosta Třeboně Jiří Houdek.

Zatím nejasný názor na tuto problematiku panuje v Dačicích. „Ta otázka je dosti náročná a je třeba se na ni dívat ze dvou pohledů. Pravdou je, že města dnes likvidaci komunálního odpadu dotují nemalou částkou, která výrazně ukrajuje z rozpočtu. Na druhou stranu si myslím, že nijak dramaticky zdražovat nebudeme. Celé je to v rukou rady města, která o takových věcech rozhoduje. Já osobně doufám, že se zachová podobně jako v otázce cen vodného a stočného, které se také snažíme držet na co nejnižší úrovni," uvedl starosta Dačic Vlastimil Štěpán.

O kolik přesně se ceny za odpady zvýší nemá jasno ani hradecká radnice. „O té věci víme a určitě se jí budeme zabývat. Do budoucího rozpočtu bychom už s touto možností mohli kalkulovat," řekl místostarosta Jindřichova Hradce Pavel Vejvar.