Mezi prezidentskými kandidáty se šíří nakažlivá choroba. Danuše Nerudová, profesorka a bývalá rektorka Mendelovy univerzity, se tetelí blahem, že se jí podepsal starosta Řeporyjí Pavel Novotný. Prý to nikdy nedělá. Petr Pavel, v nedávné minulosti šéf vojenského výboru NATO, jede do této okrajové části Prahy zkontrolovat, zda zdejší obyvatelé nechodí na červenou.

Nedělám si legraci. Podle kolegy Radka Bartoníčka ze serveru Aktuálně.cz jeho mluvčí sdělila: „Generál Pavel pozvání přijal, protože se chce na vlastní oči přesvědčit, jak se panu Novotnému v roli starosty daří dodržovat řád a klid v Řeporyjích.“

Kateřina Perknerová
Líní demokraté a volební vykřičník

Už dříve se bývalý bulvární novinář a majitel nejvulgárnějšího slovníku v Česku Novotný sešel s Karlem Divišem a pozval také senátora Pavla Fischera. Doufá v návštěvu Andreje Babiše.

Sním, či bdím? Možná bych ještě pochopila Fischerovu přízeň, neboť Novotný byl zavilým Putinovým odpůrcem v době, kdy mnozí jiní ještě usilovali o jeho přízeň. Jenže starosta Novotný je také muž, jehož se zřekla domovská ODS. Ne kvůli občas extrémním názorům a extravagantnímu chování. Nýbrž proto, že dostal půlroční trest s dvouletou podmínkou za výtržnictví, podněcování k trestnému činu a nebezpečné pronásledování podnikatele Marka Víta. Smrt přál nejen jemu, ale viset by podle něj měl i bývalý policejní prezident Stanislav Novotný.

Martin Komárek
Má dezinformátor Vrabel mluvit v České televizi?

„Obžalovaný má v rejstříku trestu pět záznamů, v opisu přestupků má tři záznamy, poslední dva z roku 2021. Jeho jednání je natolik společensky škodlivé, že v daném případě nepostačuje uplatnění odpovědnosti podle jiného právního předpisu než trestního zákoníku,“ uvedla loni soudkyně Jana Humeni.

Existuje snad lepší důvod k tomu, aby si u Pavla Novotného uchazeči o Pražský hrad podávali dveře?