Nových aut je v poslední době nedostatek a čekací doby jsou dlouhé. A tak výrazně roste poptávka po vozech z autobazarů. Jak se ale v jejich velké nabídce co nejlépe vyznat? S tím vám pomáhá seriál Deníku a webu TipCars.com, který vám každý týden vyhledává a doporučuje auta podle určitých kategorií.

Ve třetím díle seriálu jsme pro vás vytipovali tři menší SUV do města i na zimu na hory. Prohlédnout si je můžete i v naší galerii u článku.

„Na našich stránkách najdete výběr ojetých aut od většiny prodejců v Česku – spolupracujeme asi s tisícovkou prodejců z celé republiky od těch nejmenších až po velké známé značky bazarů. Navíc jsou u nás i auta od některých bazarů ze Slovenska, Polska a Německa. Proto dokážeme do tohoto seriálu vytipovat zajímavá auta z celé nabídky na trhu, ve které u nás aktuálně najdete zhruba sedmdesát tisíc aut,“ říká ředitel TipCars.com Marek Knieža.

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara patří kategorie malých SUV. Vyrábí se od roku 1988. Vitara je nejprodávanějším modelem značky Suzuki. V druhé polovině roku 2018 prošla modernizací a místo atmosférické šestnáctistovky i stejně velkého turbodieselu nabídla dvojici přeplňovaných benzinových motorů, litrový tříválec a čtyřválcovou čtrnáctistovku.

Suzuki Vitara 1,6DDiS 4x4Suzuki Vitara 1,6DDiS 4x4Zdroj: NCAR.CZ

Náš první tip je na Suzuki Vitara 1,6DDiS 4x4, která se prodává za 349 990 Kč. V provozu je od července roku 2018 a najeto má 173 tisíc kilometrů. Vůz má pohon 4x4, manuální převodovku, tempomat, 6 airbagů, hlídání jízdního pruhu, přední i zadní parkovací senzory a parkovací kameru, dvouzónovou klimatizaci, navigaci, hands free, vyhřívaná sedadla v černé kůži Alcantara, natáčecí světlomety i LED denní svícení a v neposlední řadě i bezklíčové odemykání a startování. 

Ford Kuga

Ford Kuga je kompaktní crossover. Jeho premiéra se uskutečnila v roce 2008. Druhá generace vozu Kuga se vyráběla v letech 2012–2019 a byla zaměřena na komfortnost, praktičnost a prostornost. Předností vozu jsou jízdní vlastnosti, úsporné motory a bezpečnostní výbava.

Ford Kuga 2,0 4x4Ford Kuga 2,0 4x4Zdroj: Tradecars

Náš druhý tip je na Ford Kuga 2,0 4x4, která se prodává za 399 900 Kč. V provozu je od ledna 2016 a najeto má 134 tisíc kilometrů. Vůz má pohon 4x4, manuální převodovku, tempomat, startování tlačítkem, CD přehrávač, hands free, satelitní navigaci, vyhřívané přední sklo, elektrická sklopná a vyhřívaná zrcátka, bi-xenonové světlomety, automatickou dvouzónovou klimatizaci, vyhřívaná sedadla s potahy z kůže, 8 airbagů, přední a zadní parkovací senzory a tažné zařízení.

BMW X3

BMW X3 je SUV, které od roku 2003 vyrábí německá automobilka BMW. Vůz je ve všech motorizacích kromě naftového dvoulitru sDrive18d vybaven systémem xDrive, což je inteligentní pohon všech kol. Od druhé generace v roce 2010 se model podstatně zvětšil, má elegantnější vzhled a lepší jsou především použité materiály i celkové zpracování.

BMW X3 X-Line 30xdBMW X3 X-Line 30xdZdroj: ACR auto

Náš tip třetí je na BMW X3 X-Line 30xd, která se prodává za 786 500 Kč. V provozu je od září 2016 a najeto má 128 tisíc kilometrů. Vůz má pohon 4x4, automatickou převodovku, tempomat, 8 airbagů, regulaci rychlosti při jízdě ze svahu, senzor tlaku v pneumatikách, hlídání jízdního pruhu, přední a zadní parkovací senzory, asistenta rozjezdu do kopce, automatickou dvouzónovou klimatizaci, LED adaptivní světlomety, satelitní navigaci, hands free a CD přehrávač, vyhřívaná sedadla s potahy z kůže, vyhřívaný volant, panoramatickou střechu, ski box, bezklíčové startování a v neposlední řadě i tažné zařízení.

Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?

  • Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
  • „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
  • Vyhledávač TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
  • Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
Hyundai i10 1,0
Tipy na ojetá auta: do města se hodí Škoda Citigo či Hyundai i10
Renault Scénic 1,5 DCi Xmod
Tipy na ojetá auta: rodinné vozy do 300 tisíc od Citroënu, Fordu nebo Toyoty

* TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník.

TipCars.comTipCars.comZdroj: Deník