Na nedostatky upozornila veterinární správu organizace Děti Země.

Krajská veterinární správa provedla na základě podnětu ekologické organizace Děti Země ve velkokapacitní drůbežárně šetření, jehož výsledkem bylo zjištění, že na jedno pítko bylo celkem třináct zvířat, ačkoli norma připouští jen dvanáct brojlerů. Rovněž ve všech třech halách bylo méně krmítek na počet chovaných ptáků.
„Jsme rádi, že veterinární správa náš podnět prošetřila a uložila nápravná opatření. Dle našeho názoru by ovšem bylo na místě i uložení citelné finanční sankce. Pokud někdo chová 120.000 zvířat, musí znát dokonale všechny předpisy a podle toho je i dodržovat,“ uvedl zástupce Dětí Země Martin Hyťha.
Sdružení přitom společnost podezřívalo i z toho, že v halách chová více zvířat, než kolik je dovoleno. Nedostatek místa údajně způsoboval to, že brojleři nemají kde odpočívat a častěji dochází k jejich zraněním. To se nakonec nepotvrdilo.
Vedoucí kardašovořečické provozovny Pavel Dolák včera uvedl, že se na úpravách již pracuje a do 15. července bude vše hotové. „Technologie byla nainstalovaná před rokem 2002, kdy se změnila vyhláška a počty krmítek, které jsou předmětem kritiky, odpovídaly technologickým postupům dodavatelů z té doby,“ míní Dolák.
Zdůrazňuje, že firma obecně dělá vše pro to, aby kuřata spokojeně rostla, neboť právě přírůstky a produkce masa jsou pro její ekonomiku rozhodující. Kuřata jsou po 24 hodin pod kontrolou, aby měla zajištěné veškeré potřeby, neboť jakákoli změna či výkyv se okamžitě projeví na přírůstku.