Založení Klubu sběratelů fezových nálepek lze datovat rokem 1983. Některým začínajícím bylo tehdy tak šest let a vydrželi s námi jezdit dodnes a mnoho členů již  zase není mezi námi.
Všechno před lety odstartoval obchodní náměstek fezáren pan Kopecký, který vypracoval provizorní katalog, ten pak rozpracovali pánové Mazura z Brna a po něm Vojtěch Bolina ze Smidar a poslední otec a syn Beránkové z Plzně.

Na sraz nás jezdí vždy tak kolem dvaceti, jsou to lidé z celé republiky. Po tři dny se věnují sbírání a studiu nálepek na fezy, pochlubí se svými sbírkami, něco si prodají a také se společně někam podívají. Setkání se konají na různých místech, byli jsme na příklad v Novém Městě v Krušných horách na Rezku, v Českém Brodě, v Zalužanech, Lučkovicích, Šrdlovicích, Praze, Českých Budějovicích, Strakonicích a dalších místech. Občas se do některých lokalit i vracíme.

V Hoslovicích na Strakonicku jsme se setkali již podruhé a vypravili jsme se i do areálu místního vodního mlýna, protože pan otec z mlýna je také naším členem. 
Pár fotek ze setkání a návštěvy mlýna, včetně několika krásných obrázků ze sbírek, posílám. Doufáme, že k 80. výročí založení snad konečně vyjde i slibovaný katalog fezových nálepek.                                       

Za článek a fotky děkujeme předsedovi KSFN  Janu Malířskému