Kopřivové brambory se hodí jako výborná jarní příloha k řízkům či k pečenému kuřeti.

Suroviny:

Kopřivy
Brambory
Cibule

Postup:

2 hrsti mladých kopřiv vypereme, spaříme vroucí vodou a nasekáme nadrobno. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Poté je oloupáme nakrájíme na plátky. Na pánvi zpěníme cibulku, přidáme nakrájené kopřivové listy a brambory, které za stálého míchání opékáme. Osolíme až nakonec.

Nezapomeňte dát ostatním čtenářům vědět, jak vám chutnalo a dejte receptu svůj hlas ZDE. Stihli jste pokrm vyfotit dříve, než jste si na něm pochutnali? Pošlete nám jeho snímek a my jej rádi k receptu přidáme. Pokud máte své vlastní rodinné jarní recepty, neváhejte nám je zaslat na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz a my o ně rádi naši kuchařku rozšíříme.


Přejeme dobrou chuť!