Suroviny:

2 hrsti mladých kopřiv, 
2 cibule,
2-3 stroužky česneku,
2 špekáčky nebo libové párky (co kdo má rád),
barevné těstoviny,
2 vejce, trochu mléka

Postup:

Kopřivy vypereme, spaříme vroucí vodou a nasekáme nadrobno. Na jedné pánvi zpěníme cibulku, přidáme kopřivy, zamícháme, osolíme a na mírném plameni podusíme. Na druhé pánvi zpěníme cibulku a nadrobno pokrájené stroužky česneku a přidáme na kostičky nakrájené špekáčky nebo libové párky. Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě, do které přidáme lžíci oleje a lžičku soli. Mezitím vymažeme skleněnou zapékací mísu olejem, přidáme uvařené těstoviny a vmícháme obsah obou pánviček. Řádně promícháme a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem. Pečeme přibližně 40 minut při 180-200 stupních. Podáváme s hlávkovým salátem nebo se sterilovanou červenou řepou.

Nezapomeňte dát ostatním čtenářům vědět, jak vám chutnalo a dejte receptu svůj hlas ZDE. Stihli jste pokrm vyfotit dříve, než jste si na něm pochutnali? Pošlete nám jeho snímek a my jej rádi k receptu přidáme. Pokud máte své vlastní rodinné jarní recepty, neváhejte nám je zaslat na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz a my o ně rádi naši kuchařku rozšíříme.


Přejeme dobrou chuť!