Suroviny:

1 králíka,
1 větší nebo 2 menší cibule,
1 paličku česneku,
osminku másla,
lžičku soli,
lžičku cukru,
lžičku octa,
lžičku sójové omáčky,
lžíci worchestru,
lžičku chilli nebo feferonky,
1/4 lžičky pepře,
1 skleničku kečupu,
máslo na vymazání pekáče.


Postup:

Králíka rozporcujeme a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Rozpustíme v kastrolku osminku másla. Přidáme lžičku soli, lžičku cukru, lžičku octa, lžičku sójové omáčky, lžičku chilli nebo feferonky, 1/4 lžičky pepře, lžíci worchestru a kečup. Řádně promícháme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené stroužky česneku. Majdu nalijeme na porce králíka a necháme odležet 24 hodin v chladničce.

Druhý den pečeme přibližně 2 hodiny za stálého podlévání a polévání vroucí vodou.

Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Nezapomeňte dát ostatním čtenářům vědět, jak vám chutnalo a dejte receptu svůj hlas ZDE. Stihli jste pokrm vyfotit dříve, než jste si na něm pochutnali? Pošlete nám jeho snímek a my jej rádi k receptu přidáme. Pokud máte své vlastní rodinné jarní recepty, neváhejte nám je zaslat na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz a my o ně rádi naši kuchařku rozšíříme.


Přejeme dobrou chuť!