„Prostřednictvím této akce jsme chtěli zvýšit duševní pohodu obyvatel Jindřichova Hradce, umožnit malířům prezentovat svou tvorbu a zároveň veřejnost seznámit se službami organizace FOKUS Tábor, z. s., která poskytuje terénní i ambulantní sociální služby lidem s duševním onemocněním na Jindřichohradecku, Třeboňsku a Dačicku,“ sděluje sociální pracovnice a koordinátorka akce Jaroslava Paštiková.

V letošním prvním ročníku se přihlásilo celkem 13 aktivních malířů všech věkových kategorií, kteří se rozhodli veřejnosti ukázat svou tvorbu a zároveň podpořit darováním obrazu provoz komunitních služeb pro lidi s duševním onemocněním. Dva darované obrazy se prodaly ještě ten den při večerní dražbě obrazů v JR Baru, za celkovou částku 6 855,-Kč. Ostatní darované obrazy jsou vystaveny k zakoupení v interiéru kavárny U Doskočilů na Náměstí Míru.

První ročník této akce se velmi vydařil, a tak se obyvatelé J. Hradce mohou těšit zase za rok na druhý ročník. „Kdyby nějakého čtenáře tato akce zaujala natolik, že by se chtěl účastnit jako malíř dalšího ročníku, ať se nám určitě ozve, protože malířů v ulicích není nikdy dost. Kontakt na naší organizaci najdete na www.fokustabor.cz“ sděluje za FOKUS Tábor, z. s. koordinátorka akce Jaroslava Paštiková.

Jaroslava Paštiková