Za poslední dobu nejhorší bouřku na jihu Čech vyfotil ve čtvrtek 8. července fotograf z Českých Budějovic Lukáš Gallo. "Vypravil jsem nejdřív k Dačicím, protože tam byla největší pravděpodobnost, ale tam se bouřka teprve začala vytvářet a měla pokračovat na severovýchod, tak jsem jel k Jindřichovu Hradci a tam vyčkal hodinku. Radar pak ukazoval na Rudolfov, tak jsem jel tam a byl jsem tam asi hodinu," vypráví o honičce Lukáš Gallo. Právě z Rudolfova vyfotil drsnou podvečerní bouřku, která zpustošila České Budějovice a vyvrátila stromy. "Zmoknul jsem, protože jsem byl přímo v jádru," vypráví dál Lukáš Gallo o přírodním úkazu, který napáchal spoušť. To mu ale ještě nestačilo. "Pak se hnala bouřka přímo na Budějce znova, tak jsem na ni čekal asi hodinku, než to začalo," vypráví dál. Vyrazil prý i do třetice všeho dobrého, ale na focení už to bylo podle Lukáše Galla "nic moc". 

Lukáš Gallo se moc nevyspí. Fotit noční blesky vyráží často. V noci na pátek šel spát v půl třetí a ráno vstával do práce. "Už jsem zvyklý," říká s tím, že mu nedostatek spánku až tak už nevadí.

Přiznává, že je milovníkem bouřek a blesků. "Byly to pěkný silný bouřky," chválí si, i když dodává: "Je to smutný, co bouřka napáchala, ale to je příroda." Bouřky ho prý fascinují. "Jsem jak malý kluk, vydržím se na ně dívat," směje se Lukáš Gallo a pokračuje o svém koníčku s našením v hlase: "Přejíždění za bouřkami, to je takový závod s časem, který mě baví."