Závod se konal za krásného, až jarního počasí. Soutěže se zúčastnilo 18 střelců napříč celou republikou. Většina střelců k nám jezdí už dlouhá leta, za což jim paří velký dík.

Ve velmi vyrovnaném průběhu závodu o stupních vítězů rozhodoval jeden terč. Střelci na třetím až šestém místě měli stejný počet celkových zásahů 36 terčů a tak o jejich pořadí rozhodoval dle propozic závodu lepší výsledek na loveckém kole (15; 14 a 12 zásahů, 4 ,5 a 6 místo).

První místo obsadil Vladimír Tomíšek z Valtínova s celkovým počtem 38 zásahů (22 terčů na automatickém trapu a 16 terčů na loveckém kole).

Druhé místo obsadil Ladislav Nestrojil z Třebíče s celkovým počtem 37 zásahů (19 terčů na automatickém trapu a 18 terčů na loveckém kole).

Třetí místo obsadil ing. Zdeněk Jiráček z Třeboně s celkovým počtem 36 zásahů (18 terčů na automatickém trapu a 18 terčů na loveckém kole).

Novoroční pohár v Zahrádeckém lese.Novoroční pohár v Zahrádeckém lese.Zdroj: Poskytl Bohuslav Ferdan

Zveme všechny střelce 6. května 2023 na Dačický víceboj tříčlenných družstev, který je vypsán na 60 terčů pro každého střelce (20 LB; 20 LK; 20 Z+T). Ceny, tak jak je na dačické střelnici zvykem, budou připraveny pro všechny zúčastněné střelce.

Poděkování patří také všem sponzorům, bez kterých bychom tento závod nemohli uspořádat. Hlavně ZD Hříšice, které nám věnovalo první cenu, půlku jatečního prasete.

Přeji všem pevné zdraví a úspěšný rok 2023.

Bohuslav Ferdan