Leona Fröhlichová, Prachatický deník
Plněné placky se sýrem
Těsto:
250 g polohrubé nebo špaldové mouky
150 g vlažné vody
2 lžíce přepuštěného másla
1 lžička soli
Náplň:
vařené brambory
tvrdý sýr - nejraději mám typu Gouda, ale není podmínkou
česnek
3 lžíce přepuštěného másla, Kari, Tandoori koření
Smícháme suroviny na těsto a ručně nebo v robotu z nich vypracujeme hladké těsto. Připravíme si náplň, brambory rozmačkáme, stejně tak česnek, sýr nastrouháme. Vytvoříme hmotu - množství záleží na každém, jak chce mít placky vysoké/naplněné. Používám většinou půl až kilogram brambor. Těsto rozdělíme na osm dílů. Každý díl rozválíme, do jeho středu vložíme náplň, zabalíme jako šáteček ještě jednou přejedeme už naplněné válečkem.
Opékáme z obou stran na suché pánvi, jakmile se objeví tmavá místa, jsou placky hotové.
Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště. Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.