Festival uvede ve dnech 12. - 16. července hobojistu Viléma Veverku s harfistkou Kateřinou Englichovou, vítěze Mezinárodní hudební soutěže Pražské jaro Arete String Quartet z Jižní Koreje, trio houslistky Martiny Bačové, hornistky Hany Šukové a klavíristy Karla Košárka, šansoniérku Chantal Poullain, Epoque Quartet s Dashou i slovenskou sólistku Evu Hornyákovou s Filharmonií Hradec Králové.

 „Festival každoročně přiláká dva až tři tisíce návštěvníků z České republiky a zahraničí. Vstupenky na jednotlivé koncerty v posledních dnech rychle mizí, koncert Chantal Poullain v prostoru Tunel Music Baru už je dokonce vyprodán. Ačkoliv je festival zaměřen především na klasickou hudbu, kromě šansonu zazní v pátek večer i jazz, a to v projektu Ellaboration Epoque Quartetu a zpěvačky Dashy neotřele zpracovávající repertoár Elly Fitzgerald,“ přibližuje program ředitelka festivalu Irma Mrázková.

Třeboňská nocturna potěší mimo jiné milovníky architektury, festival se totiž odehrává na několika místech města Třeboně - v konírně a na nádvoří Státního zámku Třeboň, v empírovém Divadle J. K. Tyla, jednoho z nejstarších měšťanských divadel u nás, nebo na nádvoří Tereziánských kasáren, dnes městského úřadu.

„Také závěrečný festivalový koncert bude poctou slavné pěvkyni. Ema Destinnová je s Třeboní spjata nejen roky svého pobytu v nedaleké Stráži nad Nežárkou, ale také vystupováním v Divadle J. K. Tyla, v Třeboni také vydala některá svá literární díla. Na pódiích, kde se Destinnová představila, vystupuje také slovenská sopranistka Eva Hornyáková, která spolu s Filharmonií Hradec Králové pod vedením dirigentky Miriam Němcové zakončí v sobotu Třeboňská nocturna,“ dodává Mrázková.

Vstupenky na jednotlivé koncerty a celofestivalové permanentky zakoupíte na webu festivalu Třeboňská nocturna a v prodejní síti GoOut, v turistickém informačním centru města Třeboně, či před začátkem koncertů přímo na místě konání. Pro více informací zamiřte na trebonskanocturna.cz.

V letošním roce se festivalu Třeboňská nocturna dostalo významné podpory Jihočeského kraje, města Třeboně, Ministerstva kultury, Státního fondu kultury, Renomie, a.s., Pražské energetiky, a.s. i podpory firem a jednotlivců.

Anna Mašátová