V diskusi se starostou města Janem Kronikou se hovořilo v první řadě o nové školce, jejíž výstavba v areálu základní školy je již v plném proudu a do konce roku má být dokončena hrubá stavba.

Její kapacita bude 120 dětí a má vyjít na téměř 35 milionů korun. Dokončení je plánováno na červen příštího roku a první děti by tak přivítala od září. Rodičům odpadne nutnost dovážet děti do mateřských školek v místních částech, protože do té suchdolské se zatím zdaleka všechny nevejdou.

Jak dále starosta zmínil, na druhé straně by ve městě také v budoucnu rád viděl i domov pro seniory.

Nápor kamionů

Hovořilo se rovněž o privatizaci bytů, ke které se radnice nyní chystá, či o přítomnosti kamionů ve městě. Ty tudy projíždějí ke státní hranici s Rakouskem a jak si obyvatelé Suchdola postěžovali, jejich řidiče často omezená rychlost v obci nezajímá. „O dopravní situaci budeme jednat s policií,“ ujistil přítomné starosta.

K příjemnému a slunnému odpoledni svým pestrým programem přispěly děti všech věkových kategorií z místní základní školy i školáci z nedalekého Rapšachu. Pomyslným zlatým hřebem programu byla ukázka zásahu místních dobrovolných hasičů, kteří na místě předvedli nejen hašení hořícího automobilu, ale také vyprošťování osob. K odpoledni patřily dále hry a soutěže nejen pro děti, ale i pro dospělé.

Více o setkání suchdolských občanů s vedením radnice se dočtete ve čtvrtečním vydání Jindřichohradeckého deníku.