„Byl to pro nás velice smolný zápas. Na podmáčeném terénu jsme byli šedesát minut lepším týmem, ale nakonec si nevezeme žádný bod. Měli jsme jít do vedení o dva či tři góly a byl klid. My však neproměnili šance, dokonce jsme šli třikrát sami na branku,“ posteskl si nad neproměněnými šancemi katovický lodivod Přemysl Šroub.

Z převahy v prvním poločase vytěžili Katovičtí po půl hodině vedoucí gól, když v šestnáctce našel Požárek Kadulu, který otevřel skóre. Hosté měli další šance, ale zápas se lámal po hodině hry. „Soupeř střílel mimo naší bránu, ale tečovaný míč změnil směr a bylo vyrovnáno. Domácí se brankou dostali zpět do hry. My měli sice další šance, ale ty neproměnili. Domácí se pak dvakrát trefili a již bylo složité s utkáním něco dělat,“ doplnil k utkání trenér Katovic.

Fotbalová ČFL: Vltavín Praha - FC Písek 1:2 (0:1).
Grobár: Každý bod má svou cenu, tři jsou fantazií

Hned úvodní utkání ukázalo, jak těžká bude sezona. „Mistrovské zápasy jsou samozřejmě o něčem jiném než byla příprava. Je to i jiném tempu. Ale i přes porážku v úvodním duelu hodnotím výkon našich hráčů pozitivně. Noví kluci zahráli slušně. Byli jsme lepší, ale soupeř produktivnější,“ doplnil k zápasu Přemysl Šroub.

V dalším kole Katovičtí hostí ve své Dudák aréně v sobotu Mariánské Lázně. „Věříme, že nám naši fanoušci pomohou k vítězství,“ vzkazuje za tým trenér.

Fakta z utkání: Slavoj Mýto – Otava Katovice 3:1 (0:1).
Branky: 59. Skopový, 69. Nový, 78. Buršík – 30. Kadula. ŽK: Renza, Vild, Staněk, Grambal – Motl. Rozhodčí: Kožár – Holakovská, Mičan. Diváci: 212. 
Sestava Katovic: Švehla – Hnídek, Janoch, Cibulka, Motl – D. Bálek, Kahuj, Kotrba (76. Uher), L. Bálek (67. Repa) – Kadula – Požárek.