„Body, které jsme minule doma se Znojmem smolně ztratili, jsme teď přivezli ze Sokolova,“ konstatoval trenér David Horejš a jedním dechem k tomu dodal, že neméně jako cenná výhra ho těší i výkon, který jeho svěřenci předvedli. „Z naší strany to byl velice dobrý zápas, hlavně v první půli, kdy jsme navíc oproti minulým utkáním tentokrát hned své první dvě šance proměnili, a to rozhodlo,“ liboval si kouč Dynama.

Ve 24. minutě tudíž Dynamo vedlo už 2:0. „Navíc do přestávky mohli hosté přidat i další branky,“ uvedl v referátu náš západočeský kolega Zdeněk Plachý, maje na mysli jistě únik Davida Ledeckého, kterého vychytal domácí gólman, či krátce nato tutovku Petera Grajciara, jenž zblízka netrefil odkrytou branku.

„Mrzí mě a vadí mi individuální chyby, po kterých zápasy ztrácíme. Když soupeře pustíme takhle lacino do dvoubrankového vedení, tak potom je těžké zápas otáčet,“ posteskl si trenér Sokolova Pavel Horváth.

Do půle byli Jihočeši jasně lepší, po pauze se domácí zlepšili a chvílemi měli i opticky navrch. „Tlak tam byl, ale nejsme tam důrazní, nejsme obětaví, nejdeme tam se stoprocentním nasazením. Dojdeme tam, jsme pohodlní, potom se nemůžeme prosadit v nějaké mlýnici, která tam vznikne. Gól by nás vrátil do hry, ale ten jsme nedali,“ konstatoval Horváth, jenž po zápase u týmu skončil.

Snahu soupeře s výsledkem něco udělat zaznamenal i trenér Dynama: „Domácí bojovali, my ale i druhou půli hráli to, co jsme potřebovali. Nechtěli jsme soupeře pustit do šance, což se nám povedlo. Celé utkání jsme zvládli velice dobře a zcela zaslouženě vyhráli,“ vyzdvihl David Horejš.

Na 0:1 skóroval z penalty Jiří Kladrubský. „Proměnil ji s velkým přehledem,“ ocenil kouč Dynama, dle něhož penalta byla jasná. „Matěj Mršić to udělal výborně, sekl si to pod sebe a stoper ho podrazil. Nebylo tam co řešit,“ krčil rameny Horejš a své hráče pochválil také za druhý gól: „Byla tam velice pěkná akce přes stranu, výborná spolupráce Helešice a Mršiće, dobrý náběh Davida Ledeckého a ten, ačkoli byl protihráčem tvrdě atakován, to perfektně uklidil do brány. Daří se mu, co zápas, to gól, ať mu to vydrží co nejdéle,“ podtrhl Horejš.

Trošku ho mrzelo, že jeho svěřenci nedali do půle ještě třetí gól. „Měli jsme tam jasnou tutovou šanci na 3:0, to by soupeře definitivně zlomilo. Ale zahráli nám dobře oba stopeři a i jejich zásluhou jsme soupeři dát kontaktní gól neumožnili,“ kvitoval budějovický kouč.
Volný víkend Horejš uvítal. „Vedle II. ligy jsme měli i pohár, takže toho na nás bylo dost. Budeme se snažit dobře potrénovat i regenorovat, abychom se dobře připravili na zbývající podzimní zápasy,“ zdůraznil.

V tom nejbližším se fotbalisté Dynama příští pátek 19. října utkají na Střeleckém ostrově v televizním šlágru s Hradcem Králové.