Fotbalisté Dynama před týdnem po výhře 2:0 s Ústím vystřídali Severočechy v čele druhé ligy a nato ještě stihli ve středu přejít přes Litoměřicko do 3. kola Mol Cupu.

Trenér David Horejš se po ýhře 2:0 v Litoměřicích netajil spokojeností: „K pohárovému utkání jsme přistoupili zodpovědně a zajistili jsme si postup po dobrém výkonu, když jsme celý zápas byli lepší a hru jsme kontrolovali. Dali jsme dva góly a měli i další možnosti. Těší mě taky, že jsme zápas zvládli s hráči, kteří ve druhé lize tolik nehráli a kteří to zvládli velice dobře,“ vyzdvihl trenér Dynama.

Ačkoli v Mol Cupu dostali šanci hlavně hráči širšího kádru, určitě někteří z těch, kteří ve středu nastoupili, se v sestavě Dynama objeví i v sobotu v Pardubicích. „To je pravda, přesto ale věřím, že do soboty stačíme síly dobře zregenerovat. Jde o mladé kluky a ti by s tím neměli mít problém,“ zadoufal budějovický kouč.

Ten měl mít pro sobotní zápas k dispozici kompletní tým. „Pomalu se z marodky vrací už i Koval, drobnější potíže měl Pouček a koleno zase trošku zlobilo Čermáka, přesto bychom do Pardubic měli jet v plné síly,“ podtrhl trenér Horejš.

Pardubice patří v posledních letech ve II. lize k nejlepším a budou i dle Horejše velice těžkým soupeřem. „Hlavně doma mají Pardubice velkou sílu a jsou nepříjemným soupeřem. Je tam řada zkušených hráčů, ať už Petráň, Jeřábek, Černý či Šírl. Loni byly Pardubice třetí a nahoře hrají i letos. Čeká nás velice těžké utkání, my však chceme všude uspět a jinak tomu nebude ani v Pardubicích,“ ujistil trenér David Horejš.

Úspěšný dvojzápas mají za sebou fotbalisté Táborska: ve II. lize přivezli bod z Třince a v Mol Cupu vyhráli v Domažlicích. Navíc v obou duelech museli otáčet skóre.

„V Třinci nám vůbec nevyšel začátek a mohli jsme být rádi, že domácí z tlaku vytěžili jen jeden gól,“ připustil pro klubový web trenér Kamil Tobiáš, dle něhož naštěstí ještě do půle Frýdek srovnal a po pauze se jeho svěřenci zlepšili. „Bod bereme,“ uzavřel.

Podobně se dle Tobiáše vyvíjel i pohár v Domažlicích. „Opět jsme dotahovali, což se naštěstí povedlo, ale vítězný gól jsme vstřelili až v prodloužení, což nás stálo síly navíc. Ty budeme v neděli doma proti Chrudimi potřebovat, a tak musíme teď hlavně kvalitně zregenerovat,“ říkal kouč FCT po úterní výhře v Mol Cupu.

„Tím, že jsme si zápas přeložili na úterý, byl na regeneraci den navíc, a tak doufám, že jsme na Chrudim nachystaní,“ uvedl Tobiáš v pátek pro Deník, zároveň ale zalitoval, že na marodku k Valentovi přibyl také Hasil a svalové zranění znovu vyřadilo Proška.

Nicméně do nedělního zápasu s Chrudimí jde Táborska s cílem vyhrát. „Přijede nováček soutěže, nečeká nás ale snadné utkání. Měli jsme možnost se v přípravě přesvědčit, jak je Chrudim směrem dopředu nebezpečná. Doma chceme ale tři body,“ ujistil Tobiáš.