Černobílí nakonec zápas nečekaně prohráli 1:2 a přišli tak o možnost posunout se do čela tabulky. Trenér David Horejš ale vinu na mladého záložníka nesvaluje. „My chtěli hrát aktivně a agresivně, presovali jsme vysoko. Je to mladý kluk, chtěl to přerušit, už ale měl jednu žlutou kartu. Byl to zkrat, nějak moc bych mu to ale nevyčítal, určitě se z toho poučí. Do té doby patřil mezi nejlepší hráče na hřišti. Pro nás to ale byla ztráta, protože nám odešel kvalitní hráč a rozhodně ta zápas ovlivnilo,“ připustil trenér Dynama.

„Někdy je fotbal hodně nespravedlivý,“ stýskal si .Do utkání jsme dobře vstoupili a měli vrch, soupeř nám ale z jedné akce dal gól. Nadále jsme však byli jednoznačně lepší a zcela zaslouženě vyrovnali. Ta brzká červená karta zápas samozřejmě ovlivnila, i tak jsme ale i v deseti byli jasně lepší a po půli se prakticky hrálo na jednu bránu. Měli jsme i nějaké šance, bohužel jsme je nedotáhli. Hlavně šance Matěje Mrsiče nás mrzí, kdybychom šli do vedení, asi bychom bodovali. I když jsme prohráli, já klukům za jejich výkon poděkoval. Je to první ztráta doma, hodně nepříjemná, ale nemáme se zač stydět.“

Výkon Dynama vyzdvihl i znojemský kouč Leoš Kalvoda. „Jeli jsme sem s vědomím, že nás čeká velice těžký soupeř a hodně kvalitní mužstvo, což se také potvrdilo a Budějovice nás i v deseti zlobily. Byly silnější na míči, taky kombinačně na tom jsou výborně a jsem přesvědčen, že první liga by jim slušela. Nechtěl bych, aby to vyznělo jako nějaké pochlebování, podle mého názoru Budějovice mají na postup dobře našlápnuto,“ nešetřil chválou znojemský kouč. „My jak první gól, tak i po přestávce ten druhý, jsme dali vždy v době, kdy jsme více ze hry neměli a převahú měly Budějovice. Dá se říct, že jsme z minima vytěžili maximum,“ uznal Kalvoda. „Své hráče ale za velkou bojovnost musím pochválit,“ dodal ještě.

Už ve středu čeká na fotbalisty Dynama utkání 3. kola Mol Cupu v Praze s Bohemians a hned v sobotu v dalším kole II. ligy duel v Sokolově. „Ten program je hodně náročný a my teď prvně doma prohráli, věřím ale, že se z toho otřepeme a tu ztrátu venku odčiníme,“ uzavřel Horejš.

CO NA TO MATĚJ MRSIČ?

Do řeči po smolné porážce 1:2 od Znojma čtyřiadvacetiletému záložníku Dynama Matěji Mrsičovi nebylo.

Je to zklamání hodně veliké?
Hrozně moc. Určitě jsme si nezasloužili prohrát. Bod jsme si zasloužili, spíš ale všechny tři. Myslím, že jsme celý zápas byli jednoznačně lepší. Byť jsme po většinu času na hřišti měli jen deset hráčů, byli jsme jasně lepší. Jenže vítězný gól jsme nedali a na konci naopak jsme blbý gól dostali.

Sice jste soupeře i v deseti lidech mačkali, ale přece jen, kdybyste hráli v plném počtu, mohla být vaše převaha ještě výraznější, ne?
To je možné, ale my jsme i v deseti měli příležitosti zápas rozhodnout. Třeba já měl stoprocentní šanci, ale bohužel se mi nepodařilo ji proměnit. Je to velká škoda, teď s tím ale už nic nenadělám, musíme v sobotu vyhrát v Sokolově.

Co k té vaší šanci? Z poloviny hřiště jste běžel sám na bránu, ale gólman Buček vaši střelu vystihl. Vyběhl proti vám hodně daleko, neměl jste raději zkusit ho obejít?
Nevím, je to možné. Já se snažil to dát na zadní tyč, bohužel se mi to ale nepovedlo.

Vedle vám nabíhal Roman Wermke, kdybyste mu nahrál, dával by to do prázdné brány…
Já ho vůbec neviděl, koukal jsem jen na gólmana. Chtěl jsem to udělat co nejlíp, ale nevyšlo to a moc mě to mrzí.

V oslabení jste hráli skoro hodinu, přesto bylo vidět, že i v deseti chcete vyhrát. Nechtělo to spíš držet remízu?
My si v poločase řekli, že budeme makat ze všech sil. A to jsme dělali, měli jsme šance, jenže nakonec přišla jedna chyba a bylo po všem.

Hned ve středu vás čeká pohárové utkání na hřišti prvoligových Bohemians. Dokážete do té doby překousnout to velké zklamání?
Věřím, že ano. V poháru zkusíme postoupit a v sobotu ráno nás pak čeká velice důležitý zápas v Sokolově. Doufám, že body, které jsme ztratili v Táboře a teď i se Znojmem, tam získáme zpátky.