Jako první jste zastavili nevídané vítězné tažení fotbalistů Ústí. Ceníte si toho?
Toho vítězství si hrozně moc vážíme, nebylo to vůbec jednoduché. My věděli, že přijede velmi těžký soupeř, a to se také potvrdilo. Ústí má svoji kvalitu a také tady potvrdilo, že ne náhodou vyhrálo šestnáct utkání v řadě. My se na utkání důkladně a poctivě připravovali, přesto ale musím říct, že jsme do zápasu nevstoupili tak, jak jsme si představovali. Naštěstí jsme vstřelili vedoucí gól, to nás zřejmě uklidnilo a myslím, že od té doby se naše hra výrazně zvedla, hráli jsme už svoji hru a vybojovali krásné tři body.

Zmínil jste se, že Ústí tady potvrdilo svou kvalitu. Dá se říct, že dlouho už tady žádné z hostujících mužstev nehrálo tak kombinační a ofenzivní fotbal.
Fotbalisté z Ústí se dva roky po sobě ve druhé lize zachraňovali, ale koncem minulé sezony se chytili, nakopli se a najeli na vítěznou vlnu. A klobouk dolů před nimi, hráli tady výborně a rozhodně to bylo jasně nejlepší mužstvo, se kterým jsme v této sezoně hráli.

Přesto jste vyhráli, a to i díky vašim zákrokům. Kterého si ceníte nejvíc? Třeba ke konci té Matějkovy hlavičky zblízka, kterou jste zkrotil na brankové čáře, anebo pak Jindráčkovy dělovky, co jste ji reflexivně vykopl?
Ta rána, co se mi jí podařilo vykopnout, to bylo spíš o štěstí, o tom, že člověk stojí tam, kde má stát. Při té hlavičce bylo nepříjemné, že při standardce byli za námi dva hráči soupeře v dobrém náběhu a my trochu zaspali. Zaplaťpánbůh ale, že to ten kluk hlavou trefil do míst, kde jsem to čekal. Ale přežili jsme gólovku, to určitě.

Když je řeč o standardních situacích, těch Ústí tady zahrávalo nezvykle hodně, co?
Měli jich hodně a kopali je velice dobře. My předtím v Brně dostali oba góly po centrovaných míčích a i já tam měl pocit, že jsem při těch gólech mohl udělat něco víc, a tak mě těší, že tentokráte jsme tu spoustu centrů do vápna zvládli a odehráli to s nulou.

Tím, že jste vyhráli 2:0, jste poskočili do čela tabulky, vítězství 1:0 by nestačilo. Hráli jste tudíž i na skóre?
Já osobně tohle v hlavě vůbec neměl a vůbec to neřešil. Že jsme v čele, je hezké, ještě je však spousta zápasů před námi, hodně práce a hodně kvalitních soupeřů. Pohled na tabulku je příjemný, ale nesmí nás to ukolébat.

Nehledě na to, že už v sobotu ráno vás čeká zápas na hřišti ambiciózních Pardubic!
Přesně tak. V Pardubicích se vždy hraje hodně těžko a čeká nás mužstvo, které tři roky po sobě je v tabulce do pátého místa a kde je plno skvělých fotbalistů. A navíc nás čeká už ve středu pohár v Litoměřicích, kde to taky nebude vůbec snadné.

V MOL CUPU NA SEVER ČECH
V zápase 2. kola Mol Cupu se fotbalisté Dynama ve středu představí v Litoměřicích, kam sice jedou jako čerstvý lídr II. ligy v roli favorita, lehké to na hřišti třetiligového soupeře ale zřejmě mít nebudou.
S tím, že jeho svěřence na severu Čech čeká silnější soupeř než tomu bylo v předchozím pohárovém duelu v J. Hradci, počítá i trenér David Horejš: „Litoměřicku se zatím ve třetí lize příliš nedaří, proti nám se ale jistě budou chtít domácí vytáhnout. My stejně jako v Jindřichově Hradci dáme šanci hráčům širšího kádru, máme ale silnou lavičku a do zápasu půjdeme s cílem postoupit,“ ujistil kouč Dynama.