Přestože v této sezoně Ivo Táborský většinou na hřiště chodil až jako střídající hráč, jeho přínos pro mužstvo je nemalý: „Na těch jeho pět gólů a další asistence mu stačilo třicet minut pobytu na hřišti,“ zažertoval na pozápasové tiskovce trenér David Horejš. Klubový web poté upřesnil, že na pět gólů a dvě asistence potřeboval 33letý útočník 268 minut že tudíž zřejmě je nejproduktivnějším hráčem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY…

Po zápase se Žižkovem odpovídal Ivo Táborský na dotazy Deníku jižní Čechy.

Vyhráli jste, vy jste dal dva góly, lepší rozlučku s podzimní částí druhé ligy jste si snad ani nemohl přát?
Samozřejmě, byla to velice příjemná rozlučka, a to nejen pro mě, ale pro celé mužstvo! Nejen já, ale my všichni, celý tým, jsme si za ten podzim takové vítězství na závěr zasloužili. Kdybychom nevyhráli, tak ne, že bychom si celkový dojem zkazili, byla by to ale velká mrzutost. My prostě chtěli vyhrát za každou cenu, a tak jsme si po půli, kdy to bylo jen 1:1, něco k tomu v kabině řekli a myslím, že jsme pak ukázali svou sílu. A já osobně, jak jsem na podzim začal, tak jsem taky skončil… (v 1. kole s Třincem dal Táborský jako střídající hráč vítězný gól – pozn. red.)

Zmínil jste se, že vás poločasový pohovor vyburcoval a po půli jste už ukázali svou sílu. Jenže v začátku druhé půle měli více ze hry spíš hosté a přečkali jste i několik ošemetných situací…
Ke konci první půle jsme dostali nečekaný gól a určitá nervozita v týmu, kde máme hodně mladých kluků, tam zřejmě byla. Navíc Žižkov, ač je poslední, tak má v týmu taky dobré hráče a ti na začátku druhé půle ukázali svou kvalitu. My si v kabině hlavně řekli, že nejde o život, že je to fotbal, že musíme ty situace však řešit tak, jak se nám to dařilo po celý podzim. Jsem moc rád, že se nám to povedlo a tu svou sílu jsme nakonec jasně potvrdili.

Za stavu 1:1 jste kopali penaltu a vy jste si rovnou vzal míč a šel na ni. Byl to klíčový okamžik zápasu, to jste si tak věřil?
A kdo jiný by na ni měl jít? (úsměv) Ale vážně, když jsem se podíval kolem sebe, řekl jsem si, že to bude na mně. Až taková legrace to nebyla, ale já nějakou odpovědnost za manšaft mám, nějakou dobu už v něm působím. Tak jsem to musel vzít na sebe a nebyla to za stavu 1:1 až tak jednoduchá situace. Naštěstí jsem zachoval chladnou hlavu a penaltu proměnil.

Po té vaší penaltě to z vás spadlo a najednou jste měli hru ve své moci, přidali další dva góly a měli spoustu dalších šancí.
Neřekl bych, že to z nás spadlo hned po té penaltě… Myslím si, že teprve až když jsme dvě minuty nato dali na 3:1, to z nás spadlo úplně a naopak soupeře to položilo. Pak už jsme svou sílu ukázali a jsme strašně moc šťastní, že se nám to takhle povedlo a že ty tři body zůstaly doma. Sice máme zakázáno se dívat na tabulku, ale tak nějak podvědomě tušíme, že jsme úplně nahoře (smích)…

Ten gól na 4:1, kterým jste vaše vítězství pečetil, pro vás asi byl ještě jednodušší než váš předchozí gól z pokutového kopu…
Vy si myslíte, že penalta je až tak jednoduchá?! Všichni na vás koukají, všichni věří, že ji dáte, není to tak snadné. Na rozdíl od toho čtvrtého gólu, tam už ze sebe můžete udělat jen vola… Přitom míč může skočit, ne? Ale byla to krásná akce od začátku, Stano (Jindřich Staněk – pozn.) to vykopl na Mrsiho (Matěj Mršić) a ten mě ideální našel. Já už to jen dával do kuchyně.

A lidi se mohli utleskat…
Jasně, byli spokojeni a my jsme rádi, že nám fandí. Na druhou stranu, ta linie je velice tenká, za stavu 1:1 lidi tady pískali, a když to bylo 4:1, obrovská euforie. Ale tak je to všude a jak říkám, my jsme šťastni, že se nám na podzim tak dařilo a že i lidi sem začali chodit a že nakonec s námi mohli slavit a zařvat si. Prostě je to super, že jsme celý ten podzim zvládli tak parádně.

Nicméně byly i zápasy, které se vám moc nepovedly. Třeba se Znojmem doma…
Mě osobně Znojmo ani tak nemrzí, to jsme hráli více než hodinu jen v deseti a Znojmo tady hrálo dobře. Víc mě mrzí duel v Chrudimi, ani v Táboře jsme nehráli nic moc. To byly zápasy, které se daly ě měly vyhrát. Celkově se nám ale podzim vydařil a doufám, že ve stejném duchu budeme pokračovat i na jaře.