Netolice – Kamenný Újezd 5:1 (4:1). Branky: 7. a 23. J. Varyš, 12. Dan. Andres, 30. vlastní Průdek, 90. D. Reindl – 41. M. Sládek.

Netoličtí před sezonou posilovali a pomalu dozrál čas na to, aby se pokusili o postup do vyšší soutěže. Start do sezony se jim maximálně vydařil a za půl hodiny bylo vyřešeno. Ve skupině plné týmů z Českobudějovicka to nebude jednoduché, ale Netoličtí ukázali, že jdou správnou cestou.



Stachy – Sousedovice 0:2 (0:2). 30. M. Glazunov, 37. V. Kacetl.

Sousedovice již v minulé sezoně tlačily na čelo tabulky a v té nové jsou pasovány mezi hlavní adepty postupu. „Hosté disponují velice kvalitním kádrem a proti citelně omlazenému týmu domácích byli favoritem. Od prvních minut byli také častěji u míče a brankář Šebánek se nenudil. Ani Stachovští však nezaháleli a agilní Záleský měl dvě velmi dobré šance. Bohužel koncovky mu vůbec nevyšly. A tak utkání rozhodly takové skoro nevinné situace. Ve 30. min. si na přímý kop naskočil nehlídaný Glazunov a hosté vedli 0:1. O sedm min později poslal do vápna střílený centr Kacetl, míč nikdo netečoval a ten k překvapení všech zapadl za zadní tyč – 0:2. Domácí to srazilo do kolen a do poločasu se již víceméně bránili. Po přestávce chtěli se zápasem ještě něco udělat, ale vyloučení Dvořáka v 53. minutě definitivně rozhodlo. Hosté si byli jisti úspěchem a nikam už nepospíchali. Stachovští neměli dost sil na nějaký zvrat.
Přesto srdnatě bojovali a nedovolili Sousedovicím vstřelit další gól.

Vítězství hostů je zasloužené, ale i domácí je potřeba pochválit za bojovný výkon,“ komentoval duel stašský Tomáš Andrle.

Volyně – Čkyně 0:2 (0:1). 30. R. Vojta, 65. M. Gerold.

„Klasické derby, které vyšlo na první soutěžní kolo. Prvních dvacet minut byla hra vcelku vyrovnaná, domácí hrozili z brejků a vypracovali si i svou jedinou brankovou příležitost. Poté jsme začali přebírat iniciativu, dostávali se více do zakončení, ale domácí odolávali. Paradoxně nás vysvobodili svou fatální hrubou chybou, kterou nepohrdl Vojta a díky tomu jsme se dostali do vedení. Od té chvíle z nás spadla nervozita a vlastně až do konce utkání jsme měli hru ve svých rukou. Svoji aktivitu jsme korunovali pojišťovací brankou Gerolda a od té chvíle jsme již Volyni k ničemu nepustili. Pouze naše neschopnost při proměňování vyložených šancí a dvakrát branková konstrukce ušetřila Volyni od více obdržených branek. Je potřeba pochválit všechny hráče za výkon, ale máme stále na čem pracovat a zlepšovat se. Další mistrovské utkání sehrajeme v sobotu se Sedlicí na hřišti ve Čkyni,“ komentoval duel Patrik Krull, vedoucí týmu Čkyně.


Chelčice – Vacov 0:1 (0:0). 80. M. Valta.

Po sestupu z A třídy Vacovští avizovali, že by se do ní chtěli co nejrychleji vrátit. V Chelčicích se na tři body nadřeli a získali je až deset minut před koncem utkání. V každém případě však budou Vacovští patřit mezi úzký okruh spolufavoritů soutěže.

Sedlice – Strunkovice 0:3 (0:3). 23. J. Žurek, 25. T. Škopek, 30. V. Páník.

Takový výsledek ve Strunkovicích před zápasem nečekal asi ani největší optimista. „První mistrák se povedl, i když začátek konečnému vítězství nenasvědčoval. Domácí začali sebevědomě a brzy také kopali penaltu. Tu ovšem Pirlo chytil a nastartoval Blaník k výbornému poločasu, kdy jsme trestali proměněním šancí. Ve druhé půli se ještě domácí pokusili o zvrat, ale spolehlivě hrající velmi mladá obrana ve složení Bezděkovský (17), Kašpar (20), Dvořák (24), Pravda (18), samozřejmě s podporou celého týmu, udržela čisté konto,“ shrnul utkání Miroslav Mottl, předseda Blaníku Strunkovice.

Záblatí / Prachatice B – Bělčice 0:1 (0:0). 70. M. Ráž.

Nováček soutěže chtěl hned v úvodu zabodovat, ale nepodařilo se. Záblatští by po spojení s Prachaticemi měli získat na síle, a tak doufejme, že se v průběhu sezony výsledky dostaví a Záblatí bude hrát v soutěži důstojnou roli bez problémů se záchranou.

Osek B – Vlachovo Březí 4:0 (2:0). 15. J. Diviš, 45. M. Čapek, 72. a 78. D. Rybák.

V další konfrontaci fotbalu ze Strakonicka a Prachaticka tentokrát kralovali domácí. Fotbalisté Vlachova Březí se v minulé sezoně zachraňovali až na poslední chvíli a této nepříjemnosti by se měli chtít tentokrát vyhnout.