Lhenice – Prachatice 2:2 (0:0). Branky: 53. R. Iliev, 81. (PK) R. Pořádek – 59. J. Tesař, 66. M. Fišer.

„Utkání s Prachaticemi je nejen pro hráče prestižní souboj. Viděl jsem je v několika venkovních zápasech, kde prohrály o branku, ale nebyly zdaleka horším týmem a věděl jsem, že nás čeká velmi těžký soupeř, jehož postavení v tabulce a získané body úplně neodpovídají hráčské kvalitě a předváděným výkonům. I v tomto utkání hrály velmi dobře, byly důraznější, rychlejší, v práci s míčem kvalitnější a my měli velké problémy zejména ve středu hřiště, kde ten rozdíl byl asi nejmarkantnější. Naši kluci stále soutěž poznávají, snažili jsme se, ale k ohrožení branky jsme se dostávali sporadicky a první půle tak vyzněla opticky ve prospěch soupeře.

Druhá půle pokračovala v podobném duchu, ale my se dostali hezkou brankou Ilieva, byť se štěstím, do vedení. Soupeř ale zanedlouho, nutno říct zaslouženě, vyrovnal a k naší škodě po důrazu ve středu hřiště a pohledném zakončení šel i do vedení. Reagovali jsme změnou rozestavení a posláním třetího útočníka do hry, vytvořili si určitý tlak, jehož vyústěním byla vyrovnávací branka. Podle mého názoru jsme v tomto zápase bod získali. Myslím, že pokud by Prachatice takové výkony podávaly i v jiných zápasech, byly by na zcela jiných bodech,“ komentoval duel lhenický trenér Ivo Čech a jeho protějšek Lukáš Kubát doplnil: „Věřili jsme si a chtěli ve Lhenicích uspět. Mrzí individuální chyby, po kterých jsme dostali dvě branky. Tentokrát jsme měli na tři body. Ale musím kluky pochválit, že i v situaci, v jaké jsme, poctivě makají a nic nevzdávají. Musím vyzdvihnout Martina Fišera, který byl nejlepší na hřišti. Nyní se připravíme na Strakonice a pokusíme se bodovat.“

Vodňany – Vimperk 0:2 (0:1). 39. P. Vondrášek, 90. V. Matoušek.

„Do Vodňan jsme jeli s velkým respektem. Hrají výborný fotbal směrem dopředu, zároveň jsme věděli, že inkasují dost gólů. Vše se v zápase potvrdilo, domácí byli výborní v útoku, ale trápili se v koncovce. My jsme se snažili ze všech sil uhrát nulu vzadu, což se podařilo a musím sportovně uznat, že při nás několikrát stál fotbalový Bůh. V první půli se hrál ještě poměrně vyrovnaný fotbal, kdy jsme ale spíše hrozili z rychlých brejků. Vedení nám přinesl krásně kopnutý trestný kop Petra Vondráška.

Druhý poločas se odehrával v režii domácích, kteří nedali i ty nejvyloženější šance, a tak udeřilo na druhé straně, kdy svým prvním gólem za muže uzavřel skóre na 2:0 pro nás Venca Matoušek. Moc mě mrzí obnovené zranění Vaška Pankratze, který musel již v 7. minutě střídat. Za něj nastoupil Vojta Šimandl, který měl již 90 minut dopoledního zápasu dorostu v nohách. Dále postupně nastoupili další dorostenci Michal Uhlík, Venca Matoušek a Lukáš Vintr. Zápas jsme všichni odmakali a s velikým štěstím a neskutečnou vůlí jsme si odvezli z Vodňan zlaté tři body. Domácí si nezaslouží být v tabulce tam, kde jsou. Ale letošní sezona je hrozně vyrovnaná a vůbec nevím, kdo bude na sestup. Proto si dnešních bodů nesmírně vážím,“ komentoval utkání vimperský trenér Michal Uhlík.

Větřní – Lažiště 2:3 (1:1). 1. P. Gutheis, 76. J. Skok – 4. J. Rauscher, 47. M. Sedláček, 69. J. Volmut.

„Ve Větřní je malé a dost hrbolaté hřiště, to nám komplikovalo naší kombinační hru. Začali jsme hrozně a po špatné komunikaci v obraně inkasovali gól. Brzy jsme vyrovnali a od 15. minuty se hrálo na každé straně o jednoho hráče méně. Myslím, že to mohl sudí řešit citlivěji žlutými kartami. Nám pak nepískl penaltu za jasnou ruku, další již nařídil, ale my ji neproměnili. Vytvářeli jsme si šance, ale gól stále nepřicházel. Až po změně stran jsme se dvakrát trefili a měli zápas v klidu dohrát. Prostřídali jsme, ale přišla chyba a domácí snížili na rozdíl branky. O chvíli později přišla stejná chyba, tentokrát nás podržel gólman Vašura. Vezeme si tři body, zvýšili jsme náskok na čele tabulky, a tak můžeme v klidu jít do dalších zápasů,“ shrnul utkání lažišťský trenér Josef Raušer.