Soubor vedený koučem Janem Pudil absolvoval v nedokončené sezoně krajské I. A třídy podzimní část s bilancí pěti výher, jedné remízy a sedmi porážek, což stačilo na osmou příčku. Mohlo to být i výrazně lepší, ale mužstvo zbytečně ztratilo několik velmi dobře rozehraných partií.

Nyní už se hráči třetí týden pravidelně schází na trénincích a za sebou mají i jeden přátelský zápas, v němž deklasovali 9:0 Horní Žďár, tedy druhý tým okresního přeboru.

„Přestože mě výsledek poněkud překvapil, žádnou vědu bych z toho nedělal. Ale samozřejmě vysoká výhra, zvlášť po tak dlouhé době, potěší,“ podotkl včelnický trenér Jan Pudil s tím, že jeho svěřenci by měli v nejbližší době odehrát ještě minimálně jedno střetnutí s dosud nespecifikovaným soupeřem.

S mužstvem už se nepřipravuje útočník Tomáš Nebeský. Dlouholetá opora týmu a vyhlášený kanonýr posílil fotbalisty Suchdola nad Lužnicí v I. B třídě. „Odstěhoval se na Třeboňsko, tak proč bychom mu bránili,“ říká kouč.

Spekuluje se rovněž o návratu zkušeného Martina Němečka do Jarošova nad Nežárkou, ale v tomto případě ještě rozhodnuto není.

„Na zkoušku tu naopak zatím máme dva nové hráče, ale uvidíme, jak to dopadne, takže jména bych zatím neuváděl,“ poznamenal Jan Pudil.

O jiných změnách kormidelník novovčelnického týmu prozatím nemá informace. Osvědčená osa mužstva Ondřej Blažek, Marek Petráš, Lubomír Šlapanský, Michal Pivko či Jakub Průša by měla zůstat.

„Samozřejmě, že nějaký pohyb ještě může nastat, ale předpokládám, že jádro mužstva zůstane stejné. Pokud budeme mít v kádru zhruba 16 hráčů, mělo by to stačit,“ tvrdí.

Nyní budou fotbalisté Nové Včelnice ještě nějaký čas trénovat, poté dostanou volno a k hlavnímu bloku letní přípravy se sejdou třetí týden v červenci. Úvodní přípravné utkání mají naplánované na 8. srpna a do nového ročníku I. A třídy vstoupí o víkendu 22. a 23. srpna.