Máte za sebou vydařené utkání s Velenicemi, v němž jste vstřelil tři góly. Bylo to proti poslednímu týmu tabulky jednoduché?

Utkání se nám výsledkově vydařilo, ale úplně jednoduché to nebylo, protože jsme bojovali spíš sami ze sebou. Ale soupeř přijel oslabený a jen v jedenácti, takže bylo otázkou času, kdy branky padnou.

Na svém kontě máte 11 gólů a patříte k nejlepším střelcům soutěže. Jak branky hlavně dáváte? Nohou, hlavou, po rychlých brejcích nebo spíše z vápna?

Převážně levou nohou a z rychlých brejků.

Váš trenér neustále žehrá na to, že jako tým hodně doplácíte na neproměňování šancí. Vidíte to stejně?

Trenér má pravdu. Je toho hodně, co nedáme. I já sám jsem třeba zahodil penaltu, s níž jsme mohli mít tři body.

Máte v týmu nějakého dvorního nahrávače?

Je jich tam víc, ale teď se v téhle roli chytil druhý útočník Tomáš Lukš, který má za poslední tři zápasy čtyři asistence a dva góly.

Slavonice měly v roli nováčka celkem slušný rozjezd sezony, pak se to trochu zadrhlo, ale nyní zase sbíráte body v důležitých zápasech. Ještě se neví, kolik bude týmů sestupovat, takže závěr sezony bude asi hodně dramatický a náročný. Jak situaci vašeho týmu z pohledu udržení v I. B třídě vnímáte?

Zbytek sezony je jen na nás. Bude to ještě těžké, ale náš úkol je jasný. Chceme získat co nejvíc bodů a odklonit se od spodku tabulky. Určitě je to v našich silách.

Nyní vás čeká hodně důležitý duel s Lomnicí. Vítěz asi bude mít trochu víc klidu ve zbytku sezony.

Čeká nás náročný zápas, ale hrajeme doma a dobře jsme se naladili minulou výhrou. Víme, o co se hraje a uděláme všechno pro to, aby tři body zůstaly ve Slavonicích.

Ještě se vrátím k netradičnímu kroku, který Slavonice před časem učinily, když se dobrovolně poroučely z I. B třídy do okresního přeboru kvůli generační obměně. Jak na to zpětně koukáte? Byl to správný krok, nebo jste tehdy jako hráči byli naštvaní?

V té situaci, jaká byla, si myslím, že to byl dobrý krok, i když některým se to samozřejmě úplně nepozdávalo. Vznikl tím čas na to, stabilizovat mužstvo a zapracovat do něj právě mladé hráče. Ale teď už to řešit nemusíme, jsme zpátky a máme jasný cíl, tedy zůstat v I. B třídě.

Jak byste vaše mužstvo charakterizoval?

Tým máme hodně mladý ale jsou tam i zkušení hráči, kteří nás drží na uzdě. Naší předností je, že umíme zahrát dobrý fotbal a dokážeme porazit i celky z čela tabulky. Naopak za nedostatek považuji, že naše výkony kolísají, nejsou stabilní.

Patříte mezi slavonické opory. Neláká vás zahrát si i ve vyšší soutěži?

Nějaké nabídky už jsem dostal, převážně z I. A třídy, ale prozatím chci zůstat ve Slavonicích, takže jsem to neřešil.


Načítám tabulku ...