Sportovně technická komise upozorňuje oddíly, že přihlášky do soutěží pro nadcházející sezonu 2020/2021 je nutné zaslat nejpozději do pátku 19. června. Právo účasti v jednotlivých soutěžích mají stejné kluby, které v nich působily v předčasně ukončené sezoně.

STK ve všech soutěžích mládeže povolí na základě uzavřené dohody o vytvoření společného družstva start dvou oddílů v jednom týmu. Dohodu předloží ke své přihlášce oddíl, který je uvedený na prvním místě. Vzniklé společenství se jako mládežnický tým počítá oběma klubům.

V souladu s rozhodnutím výkonného výboru FAČR navrhuje STK výši startovného pro týmy v okresním přeboru na 1000 korun a pro mužstva z okresních soutěžích na 750 korun. Komise dále schválila, aby příspěvek na mládež za každé družstvo dospělých zůstal zachovaný ve výši 1000 korun.

Výkonný výbor vzal na vědomí schválenou termínovou listinu krajských soutěží, kterou připravil jihočeský krajský fotbalový svaz. Do příštího zasedání pak na základě toho vytvoří termínovku pro podzimní část soutěží na Jindřichohradecku.

STK upozorňuje, že zatím nelze určit přesný termín losovacího aktivu okresního fotbalového svazu, který se vždy konal v závěru června, takže fotbalisté si na jména soupeřů budou muset počkat.

„Nejdříve musí proběhnout krajský losovací aktiv, který zatím nemá stanovené přesné datum. Uskutečnit se však má až začátkem srpna a teprve po něm svoláme schůzku i my, což klubům včas oznámíme,“ podotkl sekretář okresního fotbalového svazu Jindřich Švec.

Disciplinární komise na základě rozhodnutí výkonného výboru FAČR přistoupila k amnestii pro potrestané hráče z nedohrané sezony. Jejich tresty budou z IS FAČR vymazány před startem nového ročníku soutěží.

Výkonný výbor OFS J. Hradec také rozhodl o tom, že finále zimního turnaje mužů Český pohár Stará Hlína vs. Strmilov se uskuteční v náhradním termínu sobotu 6. června od 16 hodin ve Staré Hlíně. Vítěz získá právo postupu do krajské části poháru.

V této souvislosti STK upouští od pokuty 2000 korun pro SK Horní Žďár, který oznámil svou neúčast v utkání Českého poháru o 3. místo. Závěrečný turnaj se však kvůli nouzovému stavu nekonal.

Hospodářská komise OFS informovala, že na základě rozhodnutí výkonného výboru FAČR byla okresnímu fotbalovému svazu pro letošní rok odsouhlasena finanční podpora ve výši 250 tisíc korun.