Nešťastné rozhodnutí během fotbalového soustředění mu v únoru převrátilo život naruby. Petr Šípek zůstal po šlápnutí do prázdna a pádu z výšky ochrnutý na celé tělo. S návratem do normálního života se jednatřicetiletému hráči Sokola Dřevčice od té doby snaží pomáhat nejen jeho současný klub, ale i ten bývalý z Brandýsa. Na sobotu připravil na stadionu na Spořilově bohatý program. Veškerý výtěžek z akce pak putoval na podporu „Čigiho“.

Pohodový den odstartoval důležitou výhrou (2:0) nad Novým Bydžovem, po které domácí áčko zlepšilo své vyhlídky na záchranu v divizi C. Odpoledne už se hrálo jen pro radost a dobrou věc. K charitativnímu utkání nastoupila domácí a dřevčická stará garda proti hvězdnému týmu osobností Real Top Praha.

Kvůli budoucí výstavbě dálnice D7 se v Postoloprtech posunulo fotbalové hřiště. Staré zázemí nahradilo nové
Kvůli dálnici mají nový fotbalový stánek. Povedl se zázrak, říká starosta

Zaplněné hlediště tak vidělo v akci mimo jiné komentátory Jaromíra Bosáka, Vlastimila Vláška, herce Ladislava Hampla, Davida Novotného, bývalé ligové fotbalisty Jana Rajnocha, Milana Fukala, Tomáše Hunala, či hokejového brankáře Alexandra Saláka.

O zábavu se ale staral i bývalý prvoligový rozhodčí Pavlín Jirků. Nejvíc asi po gólu rodáka z nedalekých Ovčár Stanislava Klobásy. Rozhodl se jej totiž přezkoumat na videu. Obrazovku ovšem zaměnil za odhalenou sedací část bývalého prvoligového hráče.

Podívejte se, jak probíhala dražba dresu Davida Pecha:

Zdroj: Luboš Kurzweil

Hostitelé sice během necelých sedmdesáti minut prohráli s Jardou Kuželem a spol. 3:5, mnohem víc ale přítomné těšilo jiné číslo. Nashromáždit se podařilo úctyhodnou částku převyšující čtyři sta tisíc korun.

Šestimístnou sumu vynesla dražba celkem čtyřech dresů. Na vůbec nejvyšší cenu se vyšplhal slávistický patřící Davidu Pechovi. Za vzácný artefakt s podpisem odchovance místního fotbalu zájemce neváhal vysázet šedesát tisíc korun. O rovných dvacet tisíc tak trumfl dres kapitána Sparty Ladislava Krejčího. Další peníze na nákladnou léčbu se vybraly na dobrovolném vstupném a darech od místních firem a dalších subjektů.