V průběhu zápasu III. třídy na Mělnicku mezi Liběchovem a Řepínem (1:2) došlo k udělení hned několika trestů. Nejprve byl za komentování sporné situace a následné ironické zatleskání rozhodčímu vyloučen liběchovský Hynek Tříška, poté byl vykázán na tribunu trenér Marek Malák a nakonec dostal přímou červenou kartu za urážku rozhodčího David Hángoc.

Martin Lejsal na taneční soutěži
Bývalý brankář Lejsal vyhrál taneční soutěž. Láká mě StarDance, přiznává

První dva jmenovaní z celé situace vyjdou pouze s peněžní pokutou, ale Hángoc vyfasoval stopku na osm zápasů. To znamená, že podzimní část sezóny pro něj skončila a zpět naskočí až ve druhém jarním kole. S výší trestu je hrubě nespokojen předseda klubu Štěpán Hladký.

„Neschvaluji urážení rozhodčích, ale hrajeme amatérskou soutěž. Hráč neunese faul na svoji osobu, řekne vulgární výraz sudímu a vyfasuje stopku na osm zápasů. Přitom Milan Baroš v nejvyšší soutěži dostane za úplně stejný prohřešek trest na pět utkání, a to se jedná o profesionální soutěž,“ neskrývá rozčarování Hladký.

Hángocovi uškodilo to, že dvakrát byl vyloučen už v minulé sezóně. Sedmizápasový flastr za stejný přečin dostal i vloni. „V souběžně hraném zápase došlo k tomu, že se poprali hráči mezi sebou a jeden strčil i do rozhodčího. Rozdalo se pět červených karet, ale nejvyšší trest byl tři zápasy stop. Nemohu se srovnat s tím, že likvidační zákroky, rvačky a tělesné napadení rozhodčích jsou trestány směšnými tresty a nejtěžší zločin jsou nadávky na rozhodčí,“ kroutí hlavou předseda Liběchova.

Robert Bartolomeu
Bartolomeu Zlínu vystřelil Evropu. Teď chce se Zbrojovkou zpátky do ligy

Tomu však zřejmě nezbyde nic jiného než s obtížemi shánět dostatek hráčů na další zápasy…

Autor: Lukáš Foff