„Nikdy ne-víte, jak se to sejde a zda v určitou chvíli budete mít štěstí. Ale je pravda, že sportovní školy by vždy měly patřit k okruhu favoritů, tak se této role nezříkáme. Jakýkoli postup je vždy úspěchem,“ říká vedoucí trenér sportovních tříd a přípravek při ZŠ Klegova Radek Halamíček.

Na velký turnaj se těší. „To je každý rok stejné. Pro nás trenéry i pro kluky, pro které je to sportovní vyvrcholení prvního stupně školy. Je to super akce,“ chválí.

Žáci ZŠ Sluneční na zápase AC Milán - Lazio Řím.
VIDEO: Vítězové McDonald's Cupu vyrazili do Milána. Čekal je pořádný zážitek

Celkovým pořadím bude chtít zamíchat také další základní škola z Ostravy J. Šoupala. „Jdeme do toho s vysokými cíli, už proto, že letos se do republikového finále postupuje v obou kategoriích a my máme šikovné kluky. Myslím si, že bychom neměli chtít nic jiného než právě postup do celostátního kola,“ hlásí učitel na ZŠ Šoupala Radim Plaskura.

Trpišovský ambasadorem

McDonald's Cup, 23. ročník.Zdroj: McDonald's CupSám si pochvaluje, že ambasadorem ročníku je Jindřich Trpišovský, úspěšný kouč Slavie. „Je inspirací pro všechny trenéry v republice, protože začínal u mládeže. Vždyť sám říkal, že si sám musel lajnovat hřiště a pomalu i prát klukům dresy. Nakonec se dostal až mezi profesionály. Úžasný trenér i člověk,“ říká Plaskura s tím, že každý by si od něj měl vzít pozitivní myšlení.

A koho považuje za hlavní konkurenty v boji o závěrečný turnaj? „Pokud projdeme do okresu, tak určitě Klegovka, pokud až do kraje, tak ZŠ Kylešovice,“ dodává.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.
Kouč Slavie Jindřich Trpišovský: Jako malý jsem byl nešikovný poctivec

„Turnaj se každým rokem posouvá, týmy jsou stále silnější a pro nás bude těžké obhájit loňské čtvrté místo v republice. Medaile by ale byla krásná,“ usmívá se Jan Hruška mladší, učitel na opavské ZŠ Kylešovice.

A favorit? Silná prý bude pražská Marjánka, strach jde také z Plzně a Hradce.