„S Milanem jsme domluvení. Má zde rodiče a chce klubu, kde vyrostl, ještě fotbalově pomoci,“ těší trenéra místního fotbalového celku Pavla Šturalu.

Poprvé za místní “Modrou hvězdu“ nastoupí v úvodním zápase nové sezony I. A třídy Zlínského kraje proti Juřince. Účast potvrdil i René Bolf.

Pavel Brímus
Brímus: Na fotbal s desinfekcí a rouškou na tváři? Zatím ne

Jsme na něj hrdí, říká kouč

„Absolvoval s námi již jeden trénink před odjezdem na dovolenou. Další s námi ještě absolvuje před zápasem, od středy již bude ve Viganticích,“ upřesnil padesátiletý kouč, jenž se s Milanem Barošem zná od dětství a pojí je přátelství.

„Vídáváme se několikrát ročně, byl jsem za ním snad na všech jeho fotbalových štacích. Jsem moc rád, co dokázal, jsme zde na něj hrdí!“

Půjde do útoku!

Třebaže se na tréninku objevila na zdejší fotbalové poměry velká persona, žádné úlevy jej zde nečekaly. Stejně jako ho asi nemine zápisné do týmové pokladny.

„To jsme zatím neřešili,“ směje se kouč.

„Nám ani nepřijde, že s námi bude hrát takové velká fotbalová osobnost. Milana zde všichni dobře známe, není pro nás takovou vzácností. Na trénincích půjde zejména o sehrání, co hlavně Milan od svých spoluhráčů může čekat,“ směje se trenér, jenž s jeho rychlostí o jeho roli v týmu má jasno již nyní. „Půjde do útoku!“

Václav Procházka.
Ševci získali Procházku. Jednání Zlína bylo rychlé a férové, říká nový stoper

Návraty velkých fotbalových osobností do výkonnostní kopané ale přináší i rizika. Kromě většího zájmu fanoušků v ochozech je nebezpečnější větší pozornost na hřišti. Řada hráčů se bude chtít na bronzového muže z ME 2004 a vítěze Ligy mistrů v dresu Liverpoolu (2005) vytáhnout.

Místo v sestavě bude mít vždy jisté

„Snad do něj nepůjdou soupeři se zaťatými zuby. Milan ale má velké zkušenosti, věřím, že bude dobře připraven na vše. Nemám o něj strach,“ pousmál se kouč.

Protože ale Baroš bydlí v hlavním městě a ve Viganticích má jen rodiče, celou sezonu zde neodehraje.

„Věřím, že to bude více než jeden dva zápasy. Jsme dohodnutí, že když bude mít čas, rád přijede nám pomoci. Nyní se ale učí být bez velkého fotbalu, navíc má rodinu a malé kluky. Když se ale rozhodne přijet domů, místo v sestavě má jisté,“ směje se trenér Vigantic.