K neuvěřitelnému průměru 7,4 branky na zápas nejvíce přispěla westernová přestřelka v Potštátě. Hostující Soběchleby zaskočily favorita a zvítězily 9:6!

A věřte nebo ne, podle hrajícího trenéra hostů Marka Přikryla byla za triumfem jeho týmu nová defenzivní taktika. „Jeli jsme do Potštátu s pocitem outsidera, naše příprava nebyla ideální. Změnili jsme ale činnost v obranné fázi a tím jsme soupeře možná překvapili,“ myslí si Přikryl.

Fotbalisté Uherského Brodu (v červených dresech) v 1. kole MSFL doma hráli s Kroměříží bez branek. Na snímku brankář Filip Jícha.
Brankář Jícha znal jenom jména obránců, i tak při premiéře udržel nulu

Šest inkasovaných gólů sice není zrovna vizitkou ideální defenzivy, na druhou stranu, proč ne, když soupeře donutíte inkasovat hned devětkrát! Zvlášť když se diváci rozhodně nenudili.

„Celý tým bojoval, musím mu poděkovat. Díky tomu tam toho tolik napadalo. Hrálo se nahoru a dolů, byl to pro diváka pohledný zápas,“ zmínil Marek Přikryl. Aby také ne.

Sám hrající trenér nasázel soupeři čtyři góly. „Jednou jsem dal dokonce hattrick za tři minuty, ale to bylo o soutěž níž,“ smál se střelec. Tentokrát tři branky stihl dát v prvním poločase.

Mezi fanoušky fotbalové Líšně a Zbrojovky panuje rivalita, která byla znát i při městském derby ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.
Rivalita. Brno patří do druhé ligy, hlásí Líšeň na Twitteru

Hlavní byl pro Soběchleby fakt, že hostující hráči otočili z 1:4 na 5:4 ještě do konce prvního poločasu. To utlumilo dokonce i jindy hlasité potštátské publikum. „Mají vlajkonoše, bubeníky, toho jsme se obávali. Ale ve druhém poločase úplně přestali fandit,“ uzavřel Marek Přikryl.

Lepší pozvánku na letošní ročník okresního přeboru byste hledali těžko.

FK Potštát – TJ Sokol Soběchleby 6:9 (4:5)
Branky: 5. a 25. Pokorný, 14. Chrastina, 17. Kuchař, 51. z pen. Mynář, 87. Skřebský – 28., 39., 43. a 86. Přikryl, 32. z pen. a 79. z pen. Malý, 53. a 71. Ferenc, 2. Klvaňa.
Rozhodčí: Grečmal – Vybíral, Kozák. ŽK: Jančík (Soběchleby). Diváci: 80.