Krejčího náklonnost se měnila podle výsledku. „Byl jsem oboustranný fanda na tribuně. Když Zbrojovka dala první gól, šel jsem domů a oblékl jsem si její vycházkové oblečení, pak jsem se vrátil a fandil jí. Když Rosice zápas otočily a vyhrály, šel jsem na jejich děkovačku, zakryl si zbrojovácké znaky a fandil s nimi,“ smál se mladý záložník.

Hokejista Luboš Horký.
Kometa sklízí plody vlastní výchovy. Mladík Horký se blýskl čtyřmi nahrávkami

Ve středu od pěti hodin odpoledne nastoupí s druholigovou Zbrojovkou doma v Rosicích jako soupeř ve druhém kole domácího poháru Mol Cupu. „Strašně se těším, dlouho jsem tady nehrál, naposledy na střídavý start, když jsme s Patrikem Šustrem pomáhali vykopat vyšší soutěž. Jsem zbrojovák a jedeme vyhrát, ale Rosice mám rád, je to můj domov,“ líčil devatenáctiletý záložník Krejčí.

Program v Rosicích15.00–16.00: trénink s profesionálními trenéry Zbrojovky
16.00–17.00: autogramiáda s Patrikem Sieglem, Petrem Švancarou a vybranými hráči A týmu Zbrojovky
15.00–17.00: doprovodný program – skákací hrad, soutěže pro fanoušky, limitované občerstvení
17.00: utkání Mol Cup: Slovan Rosice – Zbrojovka Brno


Jenže i na straně aktuálně druhého celku divizní tabulky nastoupí hráči původem z opačného tábora. Jakub Černý prošel mládežnickými výběry Zbrojovky až do Juniorské ligy. Absolvoval několik tréninků s prvním týmem, ale po zranění už šanci nedostal. Teď nastupuje za Rosice. „Moc se těším a snažím se na zápas nemyslet, abych nebyl přemotivovaný,“ přiznal obránce Slovanu.

Proti bývalému týmu se hodlá ukázat. „Chci dokázat některým lidem, že jsem třeba taky mohl hrát za Zbrojovku a ukázat se proti klubu, kde jsem odmalička vyrostl,“ popsal Černý.

Ve Zbrojovce dřív nastupoval například s Jakubem Šuralem nebo Janem Sedlákem, jemuž se už ozval. „Psal jsem Honzovi, zda na nás pořádně trénují. Pozdravíme se s klukama a uvidíme se rádi, než začne zápas. Pak se musí nachystat, že hrají v Rosicích,“ připomněl obránce Slovanu.

V derby dvou klubů z Brněnska se očekává bouřlivá kulisa a na spadnutí bude rekord z roku 2010, kdy na pohárový souboj Rosic se Zbrojovkou dorazilo 1350 diváků, kteří viděli výhru favorita 2:1. „Bude to svátek a přeju si, aby přišlo aspoň přes tisíc diváků. Někteří z nás před takovou kulisou ještě nehráli,“ uvažoval Černý.

Příznivci Rosic se navíc netají náklonností k brněnské Zbrojovce. „Rosice mají nejlepší fandy v divizi, jak zní jejich pokřik, a hodně jich chodí i na Zbrojovku. Mají vlajku, se kterou fandí. Věřím, že vytvoří skvělou atmosféru,“ povídal natěšeně Krejčí.

Zbrojovka sice přijede v roli favorita, ale divizní celek cítí proti devátému celku druhé ligy šanci. „Když se nám povede optimální výkon, dá se porazit každý. Když Leicester vyhrál anglickou ligu, nevidím důvod, proč doma neporazit Zbrojovku,“ prohlásil Černý.

Jenže Brno přijede v plné sestavě, schází pouze dlouhodobí marodi a reprezentant Antonín Růsek. „Nemůžeme myslet na nic jiného než na postup. Pohár je pro nás možnost vyzkoušet si věci, které v tréninku cvičíme,“ řekl brněnský kouč Pavel Šustr.

Souboj mezi Svratkou Brno a Olympií Ráječko rozhodčí přerušil kvůli dešti.
Zápas Svratky a Ráječka předčasně přerušil liják. Utkání si zopakují od začátku