„Je to počáteční krok navázání spolupráce mezi oběma kluby,“ zdůraznil majitel Dynama JUDr. Vladimír Koubek a ujistil, že oba kluby se budou navzájem podporovat všude, kde to bude možné. „Jestliže budeme dávat hráče na hostování, první nabídka půjde do Táborska a na něm bude, zda hráče uplatní,“ zdůraznil Koubek s tím, že stejně tomu bude i v případě, bude-li se jednat o hráče na přestup. „Řekli jsme si, že se budeme navzájem respektovat, že budeme respektovat svá sportovní postavení a uděláme vše pro to, abychom si pomáhali tam, kde si pomoci můžeme. Máme zájem, aby Táborsko hrálo svoji soutěž, Táborsko má zájem, abychom hráli naši soutěž. Pokud půjdou po uzavření kádru naši hráči hostovat, tak do Táborska a my poneseme část nákladů na hráče. Táborsko ponese takovou část, která odpovídá jeho poměrům,“ dodal po podpisu memoranda majitel Dynama a předseda představenstva.

Podobné je plnění Táborska: „Půjde-li od nás hráč prvoligových parametrů, první nabídku dostane Dynamo,“ ubezpečil člen správní rady FC MAS Ondřej Dvořák, jenž také připomněl, že v mládežnických reprezentacích nemá jihočeský fotbal své zastoupení, takže memorandum se zaměří I na zlepšení výchovy mládeže. „Naším cílem bude zvýšení úrovně mládežnické kopané v jižních Čechách," dodal Dvořák.

K tomu by měl sloužit inovovaný projekt Jihočeský fotbal, který by chtěl obnovit šéf Dynama Vladimír Koubek: „Myšlenka projektu v minulosti byla dobrá, teď tento projekt ale upravíme tak, aby odpovídal současné době. Jihočeský fotbal bude mít méně účastníků. Účastnit se ho budou jen ti, co mají mládež opravdu na úrovni,” uzavřel Koubek.