Už před odjezdem na Moravu trenér David Horejš upozorňoval, že na jeho svěřence čeká těžký zápas, „Víme, že nás ve Zlíně nečeká nic jednoduchého. Zlínu půjde s námi o hodně, my se ale spíš soustředíme sami na sebe a budeme chtít navázat na výborný výkon, který jsme odvedli proti Mladé Boleslavi,“ dodal kouč Dynama.

Fotbalisté Zlína do nedělního zápasu šli s velkým odhodláním: „První vzájemný zápas jsme v Českých Budějovicích na podzim 2:0 prohráli a o výkonu, který jsme tam podali, jsme si hodně povídali. Máme Budějovicím co vracet,“ uvedl pro klubový web trenér Jan Kameník.

Prvoligový nováček z jihu Čech do zápasu nastoupil ve stejném složení, v jakém si černobílí před týdnem s velkým přehledem doma poradili s Ml. Boleslaví, zatímco domácí Zlín nadále postrádal vpředu Poznara a Ikauniekse a oproti minulému prohranému zápasu v Karviné dal kouč šanci v základu Džafičovi (kdysi hrál v Táborsku).

První velkou šanci otevřít skóre měli domácí, a to už ve 3. minutě, kdy Havlovu rozehrávku vystihl Jawo, ale sám před brankou Dynama na jejího strážce nevyzrál, pozorný Drobný jeho střelu výborným zákrokem vyrazil.

Jak by se s podobnou šancí mělo nakládat, jen o sedm minut později názorně předvedl Matěj Mršić, jenž s střelou z první k zadní tyči zúročil Brandnerovu přesnou nahrávku – 0:1!
Rychlý gól byl pro zlínské fotbalisty šokem a s přehledem hrající Jihočeši dál kontrolovali hru. Ve 20. minutě Brandner vybídl Javorka, tomu však míč dobře nesedl a gólman Rakovan s jeho ranou zpoza vápna příliš potíží neměl. Ve 36. minutě po faulu Džafiće na Mršiće vyzkoušel z trestného kopu z rohu velkého vápna zaskočit Rakovana ve zlínské brance Čolić, domácí gólman ale jeho střelu ze šibenice vyrazil.

Krátce před pauzou si domácí Jiráček naběhl u zadní tyče na přetažený centr, balon ale zblízka poslal z voleje vysoko nad břevno. Místo gólu na 1:1 vzápětí Zlín inkasoval podruhé: Čanturišvili zezadu srazil Čavoše, sudí Ju᠆línek po dlouhém zkoumání videa ukázal na značku penalty – a ty Havel umí, 0:2!

Po půli lépe začal Zlín, když v 53. min. Simerský po odraženém míči snížil na 1:2. Pak dvěma výtečnými zákroky hosty podržel Drobný, Jihočeši se z tlaku soupeře poté vymanili a v 67. minutě Mršić z 25 metrů napřáhl a Rakovan se natahoval marně – 1:3!

Drama sice ještě nekončilo, hned nato Džafič za pomoci Sivokovy teče dal na 2:3, tři body ale už Dynamo uhájilo.

Zlín - Dynamo 2:3 (0:2) - Branky: 53. Simerský, 68. Džafić – 10. a 67. Mršić, 45. Havel (11). ŽK: Havelka, Schranz. Diváci: 2712. Rozhodčí: Julínek – Myška, Mojžíš. Zlín: Rakovan – Simerský, Buchta, Azackij (87. Cedidla), Matejov, Fantiš, Hlinka, Jiráček – Džafić, Jawo (78. Janetzký), Čanturišvili (46. Conde). Dynamo: Drobný – Čolić, Havel, Sivok, Novák – Čavoš, Havelka – Brandner (84. Mészáros), Javorek (63. Šulc), Mršić (89. Kopečný) – Schranz.