Jihočeši si v tomto ročníku nejvyšší soutěže vedou venku výborně, uhráli tam patnáct bodů a v tabulce venkovních utkání jsou za Spartou, Slavií a Slováckem na čtvrté příčce. Na cizím hřišti fotbalisté Dynama prohráli jen v Jablonci a s prázdnou by se nechtěli vracet ani v sobotu z pražského Ďolíčku.

Snadné to však v sobotním utkání černobílí mít nebudou, Bohemians jsou na domácím hřišti nepříjemným soupeřem a uhrát tři body si dali za cíl i pro dnešní utkání s Dynamem. „Už bychom rádi udělali krok do středu tabulky, abychom se oddělili od spodních týmů a mohli se dotahovat na týmy z klidnějších pater tabulky,“ zdůraznil pro klubový web obránce Daniel Krch.

Na zápas sice nemají přístup diváci, jenže ligové zápasy v Ďolíčku fanoušci sledují v této koronavirové době zpoza plotu ze štaflí. „Klub je za tuto aktivitu nesmírně rád, ale mimořádná vládní opatření musí zůstat nadřazena zájmu klubu a jeho fanoušků. S lítostí tudíž doporučujeme, abyste v sobotu ke stadionu nechodili,“ obrátilo se před zápasem s Dynamem na své fanoušky vedení Bohemians na klubovém webu.

Bohemce bude v sobotu chybět Vladislav Levin (žluté karty), Dynamo žádné hříšníky nemá a na marodce byl jen David Ledecký. „S trhlinou ve svalu bohužel bude nějakou dobu mimo hru,“ litoval trenér David Horejš a jedním dechem dodal, že navíc otazník visí nad dvěma dalšími klíčovými hráči. „Až před zápasem uvidíme, jak na tom budou,“ vraštil čelo.

Po nedělní prohře s Opavou trenéři Dynama se svými svěřenci příčiny nezdaru rozebrali. „Prohra s Opavou nás mrzí, musíme teď zabojovat na Bohemce a ty ztracené body získat zpět,“ burcoval kapitán týmu Patrik Čavoš.

„Čeká nás těžký zápas, Bohemka má hlavně směrem dopředu velkou sílu,“ zmínil trenér Horejš útočníky Necida a Pulkraba. „Na Bohemce je těžký terén, bude to hodně o osobních soubojích,“ upozornil. „My už v Ďolíčku hráli letos s Pardubicemi a vyhráli tam 2:0. To bychom všemi deseti brali i teď,“ s úsměvem uzavřel trenér David Horejš.