Viktorka šla do zápasu jako velký favorit. „Budějovice sice mají dobré mužstvo, když do toho však šlápneme na maximum, tak věřím, že zápas zvládneme vítězně,“ řekl pro klubový web trenér Adrian Guľa.

A jeho svěřenci se od samého začátku do Jihočechů pustili s velkou vervou. Hned v první minutě pálil Ba Loua ostře k tyči, brankář Vorel ale vytáhl skvělý zákrok. Jenže tlak Viktorky stále narůstal a dokládal to i stav rohových kopů, na které Plzeň vedla po úvodní čtvrthodině 6:0.

Jihočeši v této fázi utkání se převážně jen bránili, přesto mnoho nechybělo a mohli dát vedoucí gól: ve 25. minutě totiž brankář Staněk při odkopu trefil atakujícího Javorka a jen bezmocně sledoval, jak míč letí nad prázdnou branku do zámezí…

Nicméně gól to nebyl a Plzeň tlačila dál. Ve 27. minutě po Čermákově přímém kopu Kašovu hlavičku Vorel výborně vyrazil, ale dvě minuty nato byl proti Kalvachově výstavní ráně z vápna bezmocný – 1:0. Pět minut nato Vorel loženku Ba Louay reflexivně vyrazil na spojnici břevna a tyče.

Až v závěru první půle jako by z hostí spadl přílišný respekt a přece jen se z tlaku soupeře vymanili. A v nastaveném čase první půle po Čoličově centru Novák přeskočil Ba Louau a krásnou hlavičkou vyrovnal na 1:1.

Jenže také nástup do druhé půle patřil Plzni. Ve 49. minutě skvělý Vorel ještě Čermákovu vyloženou šanci i Havlovu dorážku ještě zneškodnil a v 52. min. zázračně ztečoval Beauguelovu tutovku zblízka na břevno, krátce nato už ale na dělovku zcela volného Falty ze sedmi metrů už byl bezmocný – 2:1.

Až v poslední půlhodině hosté hru přece jen vyrovnali, do větších šancí se však nedostávali. Až osm minut před koncem zahrozil po Čoličově centru střídající Vais, jeho hlavička se ale mezi tři tyče nevešla.

Plzeň - Dynamo ČB 2:1 (1:1) - Branky: 29. Kalvach, 56. Falta – 45+1. Novák. ŽK: Talovierov, Vais. Bez diváků. Rozhodčí: Hrubeš – Kotalík, Hurych. Plzeň: Staněk – Limberský, Brabec, Kaša, M. Havel – Al. Čermák (64. P. Šulc), Kalvach, Bucha – Falta, Beauguel (71. Ondrášek), Ba Loua (71. Mihálik). Dynamo: Vorel – Čolić, Talovierov, Králik, Novák – Čavoš, Havelka (62. Jánošík) – Brandner (70. Vais), Javorek, Mršić (62. Mészáros) – Diop.