Trenér David Horejš se po vydařené generálce netajil svou spokojeností: „Byla to jen příprava, nicméně výhra nad Spartou vždycky potěší a může pomoci po psychické stránce. Já jsem ale hlavně rád, že jsme své jediné přípravné utkání v rámci zimní přípravy mohli odehrát s takovým soupeřem, navíc na na přírodní trávě,“ pochvaloval si trenér Dynama, jenž kvitoval i to, že po dohodě se zápas hrál na třikrát čtyřicet minut. „Pro nás to bylo důležité hlavně proto, abychom mohli dobře protočit celý tým a aby si všichni zahráli alespoň šedesát minut. V této době totiž nikdy nevíte, co může nastat. Můžete si něco malovat, potom přijdou testy a rázem je všechno jinak…“

Dle Horejšova názoru zápas rozhodně splnil svůj účel. „Myslím, že jsme hráli slušně a v určitých pasážích byl náš výkon velice dobrý. Byly tam určitě věci, na kterých se dá stavět. Nakonec i výsledek byl příznivý, nedostali jsme žádný gól a sami jsme jednu branku dali a měli jsme tam i další možnosti, které jsme nevyužili. Takže se zápasem celkově plná spokojenost,“ vyzdvihl budějovický kouč.

Dynamo v generálce představilo obě své možné posily pro jarní část sezony. „Marko Alvir, jenž přišel z Plzně na hostování místo Pavla Šulce, nastoupil na pozici desítky a potvrdil, že by nám mohl na jaře pomoci. A že to i pro něj bude motivace prokázat své kvality, v Plzni tolik prostoru nedostával. Na Spartě odehrál velice dobré utkání, měl i jednu stoprocentní příležitost. Věřím, že by pro nás měl být přínosem,“ uvedl Horejš.

Složitější situace je s možným angažováním Jonathana Simby. „Je to mladý kluk, dlouho nehrál a je tady s námi jen týden. Na tréninku se jevil velice dobře a určitě má některé přednosti, aby tady jednou mohl hrát. Ale je tam jazyková bariéra, a protože nehraje ani béčko, je i velice krátký čas na to, aby mohl ty své přednosti prokázat ve více zápasech. Musíme si tudíž s vedením sednout a rozhodnout, zda si ho necháme,“ krčil rameny trenér Horejš.

Poslední třetinu odehráli i oba dorostenci Kousal a Němeček a oba obstáli. „Každý takovýto zápas pro ně určitě je velkým přínosem. Pro oba je to velká zkušenost a příležitost poznat, o čem velký fotbal je,“ zdůraznil Horejš, jenž věří, že se bude dařit nadějné mladíky z klubové akademie do ligového týmu zabudovávat. „O to si musí svými výkony samozřejmě sami říct, nicméně je otázka, zda se jejich soutěže vůbec rozeběhnou,“ připomněl aktuální situaci s koronavirem.

Dynamo nedělním zápasem v Praze se Spartou zakončilo první týden přípravy, přičemž ten druhý bude zároveň už poslední před jarní premiérou I. ligy. „Kluci už předtím plnili individuální tréninkové plány, takže naběháno mají. I minulý týden už jsme se tudíž věnovali také herním věcem a teď najíždíme na klasický předligový režim,“ uzavřel Horejš.