„Rozhodujícím faktorem byl především velký zájem klubu o mé služby. Millwall o mě stál už v posledních dvou přestupových obdobích. Před rokem jsem se však chtěl poprat o místo v Premier League a v zimě mě pak odmítl pustit Brighton,“ vysvětlil situaci český útočník.

Brankář Arsenalu Petr Čech.
Čech je nejlépe placeným českým sportovcem, sesadil Voráčka. O dvacet milionů

V hledáčku ho nicméně měly i další kluby. A to jak v Anglii, tak i mimo ni. „Zájem Millwallu i jejich jasná představa o mém sportovním využití pro mě ale byly důvodem k podpisu,“ dodal s tím, že velkou roli hrál i pozitivní přístup trenéra Neila Harrise. Mimochodem nejdéle sloužícího manažera druhé ligy a zároveň historicky nejlepšího střelce klubu se 138 brankami. 

„Od prvního rozhovoru jsem cítil jeho důvěru v to, že týmu budu umět pomoct,“ těšilo někdejšího hráče Sparty či Mladé Boleslavi.

To, že Anglie byla jasnou prioritou, potvrdil i Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která českého fotbalistu zastupuje. „Millwall se k jednání opakovaně vracel, zájem o hráče byl ze strany trenéra i kompletního sportovního vedení enormní,“ potvrdil Kolář.

Brighton však Skalák neopouští ve zlém, vzpomínat na něj bude jen pozitivně. „Byly to jednoznačně tři nejlepší roky v mé kariéře, které mě hodně posunuly fotbalově i lidsky. Poslední rok samozřejmě nebyl dle mých představ, ale to jednoduše k fotbalu patří,“ řekl pardubický rodák.

Matěj Vydra
Co bude s Vydrou? Přestupová sága nekončí, lákají ho dva kluby

I když ho čekají další bitvy opět "pouze" ve druhé anglické lize, svého snu na pravidelné starty v Premier League se nevzdává.

„O tom sní každý fotbalista a já nevidím důvod, abych tento sen po jedné sezoně opouštěl. V Millwallu jsem podepsal smlouvu na tři roky a nikde není psáno, že bych si nejlepší soutěž světa nemohl zahrát právě v tomto dresu,“ má jasno Skalák.

Jeho nový klub vstoupí do sezony již tuto sobotu duelem proti Middlesbroughu. Zda do utkání zasáhne, zatím netuší. Vedení londýnského klubu ale vzkazuje: „Nachystán jsem na sto procent.“

Důležitá informace.

Předvést se Skalák totiž musí i vyhlášeným fanouškům klubu. „Slyšel jsem o nich hodně, na doporučení jsem se podíval také na nějaké články a filmy. Nic mě prý ale nedokáže dobře nachystat na realitu, takže jsem hrozně zvědavý a natěšený už na sobotní duel,“ usmíval se sparťanský odchovanec.

A co český národní tým? Vidina pravidelných startů dělá Skaláka optimistou i v tomto směru. „Národní dres je pořád nejvyšší poctou a já pevně věřím, že bych se v dohledné době opět mohl do reprezentace vrátit,“ dodal Skalák.

Splní si díky novému klubu své sny a plány?

Radost Marka Kincla po brance do sítě římského Lazia, kterou na Letné rozhodl utkání Ligy mistrů v listopadu 2003.
Marek Kincl: Na Spartu se mi teď kouká moc špatně