Jednoho z největších ofenzivních talentů světa, který už ve dvanácti letech dostal přízvisko „nový Neymar“, si vedení španělského velkoklubu zajistilo již před rokem. Cenovka za tehdy ještě sedmnáctiletého mládence? 45 milionů eur. Zdá se ale, že tato částka nebyla nijak přemrštěná, naopak se v příštích letech může ukázat, že v dnešní době plné šílených přestupových částek šlo o velice výhodný nákup.

Frank Lampard
Góly, karty, VAR. Šílenství, řekl Lampard o přestřelce v Lize mistrů

Brazilský mladík o tom naposledy přesvědčil během středečního večera. Z duelu proti Galatasaray totiž ještě neuběhlo ani sedm minut a Rodrygo už měl na kontě dva góly. Oba s přehledem zakončené jak od třicetiletého mazáka. Zápas snů pak korunoval v samotném závěru po ťukesu s Karimem Benzemou. „Jsem hrozně šťastný, byl to úžasný večer, ale musím zůstat klidný. Slyšet však fanoušky zpívat moje jméno na Bernabeu je splněný sen,“ uvedl ofenzivní klenot.

První hattrick za Real

Svým prvním hattrickem v dresu Realu rozšířil svou bilanci na startu nového angažmá na pět gólů v šesti zápasech. „Vůbec mě to nepřekvapuje. Má od všeho něco. Je inteligentní, rychlý a stále se chce učit a zlepšovat. Fyzicky ještě potřebuje dozrát, ale s míčem dokáže úplně cokoli,“ chválil Brazilce kouč Zinedine Zidane.

Trenér Barcelony Ernesto Valverde.
Kouč Barcelony Valverde: Týmy jako Slavia osvěžují Ligu mistrů

Umění talentovaného mladíka zaujalo i spoluhráče. „Je mladý, ale přitom nemá strach. Líbí se mi kluci, kteří takto hrají,“ prohlásil Benzema, který se mimochodem zapsal do historických tabulek po bok Lionela Messiho, když skóroval v patnácté sezoně Ligy mistrů v řadě.

Hlavní postavou večera byl přesto Rodrygo. Zvykejte si.