Aktuální ročník odstartoval na velitelském můstku Gus Poyet, ve funkci se ale moc neohřál, neboť byl odvolán již koncem sprna. Nahradil ho Ricardo, ale ani on neobstál. 

Zkušený kouč totiž nedokázal tým zvednout a ambiciózní mužstvo se momentálně pohybuje až na průběžné třinácté pozici Ligue 1. Nevedlo se ani v Evropské lize, kde hráči Girondins skončili už ve skupinové fázi, když museli hledět na záda Petrohradu a pražské Slavii.

Marcus Rashford
United tvoří historii. A děkují „králi“ Solskjaerovi

Nový lodivod Paulo Sousa tak má jasný úkol pozvednout tradiční klub do vyšších pater, zároveň chce svému novému chlebodárci vtisknout svou filozofii. "Stejně jako v jiných klubech, kde jsem působil, tak i tady v Bordeaux chci vytvořit určitou fotbalovou filozofii a identitu, které si klub udrží i do budoucna při tvorbě své historie," uvedl Sousa pro klubový web. 

Bývalý portugalský reprezentant má již v relativně mladém trenérském věku bohatou kariéru. Velel QPR, Swansea, Leicesteru, Videotonu, Maccabi Tel-Aviv a Basileji. Zřejmě nejzvučnější adresou pak byla Fiorentina, naposledy vedl čínský Tianjin. Ve svém novém působišti podepsal smlouvu do roku 2022.

FC Sevilla - SK Slavia Praha
Hrůzostrašný začátek, ale nakonec remíza. Slavia hrála v Seville 2:2