„Ve Spartě jsem toho prožil hodně a moc se na zápas těším. Navíc to bude umocněné tím, že Sparta slaví 126 let od svého založení a má nastoupit ve vzpomínkových rudobílých dresech,“ říká šestatřicetiletý zkušený stoper.A rád by z Prahy neodjel s prázdnou. „Doufám, že to zvládneme. Nechceme být jen sparingpartnerem a nějakou součástí oslav. Jedeme na Spartu vyhrát,“ hlásí.

Milan Heča
Gólman Sparty Heča: Jdeme nahoru. Před brankami ale musíme být důraznější

Sivok odešel po třech titulech v roce 2007, kdy započal dlouhou a úspěšnou zahraniční anabázi. Nastupoval v italském Udine, výraznou stopu zanechal v tureckém Besiktasi. Odehrál tam 155 ligových zápasů a získal titul. Poté přešel do Bursasporu a hrál také za izraelskou Petah Tikvu.

V létě ohlásil návrat domů a po krátkém přemlouvání naskočil do sestavy Českých Budějovic. Ty se utkají se Spartou během podzimu potřetí. Při ligové remíze 2:2 ještě chyběl, ale při pohárové prohře 0:4 už na hřišti byl. „Oba ty zápasy ukázaly, jak proti Spartě hrát. Musíme ale proměňovat šance,“ ví Sivok.

Překvapivá série 

Podíváme-li se na aktuální formu ligových týmů, tak najdeme dva, které dokázaly vyhrát posledních pět zápasů. Že je jedním z nich vedoucí Slavia, nepřekvapí. Ovšem u Českých Budějovic je tato série něco nečekaného. „Moc si těch výher vážíme a rádi bychom sérii protáhli. Chceme vyhrát pokaždé a nijak nerozlišujeme zápasy doma a venku. Proč se o to nepokusit i na Letné?“ dodává rodák z Pelhřimova.

Ilustrační foto
Software jako zbraň. Sportovci stále více spoléhají na elektronické pomocníky

Favorit je jasný, ovšem s Tomášem Sivokem v obraně a velkým odhodláním mohou Jihočeši tým v retrodresech zaskočit. Zvládnou to?