Dobrou formu potvrdil i ve víkendovém turnaji na Hluboké, kde v duelu se Steyrem patřil k nejlepším.

Byl jste u čtyř gólů svého týmu. To je slušná bilance, ne?

Loni jsme tady na Hluboké nepostoupili do finále, takže šlo hlavně o to, abychom vyhráli a mohli si tady zahrát o první příčku.Taky šlo o to, abychom se po té únavě, která po týdnu přípravy je znát, všichni v zápase maximálně vydali. Ten týden nebyl až tak náročný, ale zrovna v pátek jsme měli těžší běhy a ty nohy bolí. Tak je to ale v každé přípravě, my se ale chceme vrátit do první ligy, tak nesmíme nic zanedbat.

Byť jste na góly přihrával, sám jste žádný nedal. Třeba ve druhé půli jste gólu ale byl blízko.

Já viděl, že míč je trošku za obránci, tak jsem to chtěl dát na přední tyč, jenže gólman to skvěle vytáhl na roh.

Jak to s vámi vůbec vypadá? Původně jste do přípravy jít neměl, ale jak se zdá, v Dynamu nakonec zůstáváte?

Nová smlouva mi nejdřív nabídnuta nebyla, když jsem ale byl na dovolené, trenér mi volal, zda nechci jít do přípravy. Já smlouvu měl do 30. června, a tak jsem tu možnost uvítal. Připravoval jsem se sám a ten týden, co jsem byl s klukama v přípravě, se určitě neztratí. Co bude dál, to uvidíme.

Trenér říká, že stále ještě máte mužstvu co dát. Když nabídku dostanete, přijmete ji?

Já se nikdy netajil tím, že jsem v Budějovicích rád. Ale chci tu být platným hráčem. Nechtěl bych tu být jen proto, že jsem třeba dobrý kluk povahově, ale proto, že jsem platný hráč. Smlouvu ještě podepsanou nemám, trenér mi ale říkal, že zájem má, že mi něco nabídnuto bude. Ale uvidíme, s čím přijde Martin Vozábal a zda vůbec nějaká nabídka přijde. Doufejme, že to dopadne ke spokojenosti všech.

Vy jste podobnou situaci v Dynamu už zažil. Netrápí vás to?

Já se snažil na jaře podávat co nejlepší výkony, taky na tréninku jsem pracoval, jak to mám ve zvyku. Že smlouva nepřišla, to neovlivním. Já něco podobného prožíval už loni, takže jsem si na to už tak nějak zvykl…

Měl jste i nějaké jiné nabídky?

Měl, vesměs ale ze zahraničí. Ať z Polska, kde jsem působil, tak z Rakouska. Já ale jsem s přítelkyní v Budějovicích zabydlen a v mých letech jezdit někam patnáct set kilometrů a mít o pár tisíc korun víc, to mi za to nestojí.

Jak se vám jeví nový trenér Pavel Hoftych?

Když nic jiného, měl by to být nový impuls. Od jeho bývalých svěřenců ale slyším samá pozitiva, a tak věřím, že se povede kolektiv stmelit a že společně i s realizačním týmem budeme fungovat tak, abychom daný cíl splnili a do první ligy se zase vrátili.