Fotbalový Slovan přečká zimu na vedoucí příčce I. A třídy. K dobru má čtyři body.

Lídr tabulky si připsal deset vítězství, dvě remízy a stejný počet porážek. Před druhým Olešníkem má navíc čtyřbodový náskok.
I když je třeba dodat, že začátek sezony nebyl zdaleka optimální.

„V úvodním kole jsme doma pouze remizovali s Malšicemi, pak sice přišlo vítězství nad Dřítní, ale ve třetím kole následovala porážka v Hrdějovicích,“ konstatuje trenér Vladimír Bervid, ale připomíná, že ve zbývajících duelech Slovan prohrál už pouze na půdě Branic a o body se rozdělil ještě v Olešníku.

„Můžeme být spokojeni, nelze přece počítat s tím, že všechno vyhrajeme. Mužstvo však bylo dobře připravené a v některých zápasech hráči předváděli skutečně pohledný fotbal. Na druhou stranu přišly i duely, v nichž zase museli prokázat velkou vůli a bojovnost, aby otočili nepříznivě se vyvíjející skóre,“ připustil Bervid, který tým koučuje společně s Jozefem Košťálem a oba mají rovnocenné kompetence.

Slovan během 14 utkání nastřílel 34 gólů, o něž se podělilo celkem deset střelců, přičemž nejlepším z nich je Jan Beneš s dvanácti zásahy. V tabulce pravdy pak získal jedenáct plusových bodů, což je hlavně důsledkem třinácti získaných bodů na hřištích soupeřů.

„Oproti minulosti se nám také podařilo výrazně zlepšit disciplínu a kázeň, a to jak v trénincích, tak i při utkáních, o čemž svědčí jediné vyloučení. A to ještě navíc následovalo po dvou žlutých kartách. Drtivá většina hráčů pak velmi zodpovědně přistupovala i k docházce, což u některých zásluhou zaměstnání či školy nebylo zrovna jednoduché,“ konstatoval kormidelník Slovanu.

Vedoucí příčka logicky vyvolává otázku, s jakými ambicemi jindřichohradecký celek půjde do druhé poloviny sezony?

„Jsme první, a tak přece nebudeme tvrdit, že je naším cílem pohybovat se v popředí tabulky. To by bylo alibistické. Naopak, naším jednoznačným úkolem je usilovat o postup do krajského přeboru. Jednoduché to určitě nebude, ale my nemůžeme mít jiné plány,“ prohlásil Bervid.

I proto fotbalisty čeká náročná zimní příprava, kterou zahájí už 5. ledna.
„Ze základny na Piketě budeme třikrát týdně vyrážet k tréninkům. Během ledna budou koncipovány k nabírání hrubé fyzické kondice v kombinaci s rehabilitací, později se zaměříme na rychlostní vytrvalost, výbušnost i práci s míčem. Od konce ledna k tomu chceme každý víkend odehrát jedno přípravné utkání,“ doplnil.