Do utkání půjdou s cílem udržet dosavadní neporazitelnost, pokud možno uhájit i čisté konto, hlavně ale získat další tři body.

„Vyhrát samozřejmě chceme, lehké to ale nebude," upozorňuje trenér Pavel Hoftych, že Sokolov bude na jihu Čech určitě chtít odčinit nečekanou víkendovou porážku doma od Žižkově (1:2). „První dvě kola Sokolov vyhrál a měl i zápas s Viktorkou dobře rozehraný, a byť Pražané po půli zápas otočili, nic to nemění na tom, že přijede konsolidovaný tým, který má nejvyšší ambice," dodal kouč Dynama.

Budějovičtí fotbalisté o víkendu z Varnsdorfu přivezli jen bod, trenér Hoftych ale remízu 0:0 za neúspěch nepovažuje. „I po analýze videa jsme došli k závěru, že vyhrát jsme sice mohli, na druhou stranu ale je nutno objektivně říct, že spravedlivé by to vůči soupeři nebylo ," uznal Hoftych.

Převratné změny v sestavě tudíž nechystá. „Po zdravotní stránce jsme v pořádku, snad jen Richard Kalod měl menší potíže a uvidíme, jak na tom do zápasu bude," přemítal.

„Sílu soupeře respektujeme a v žádném případě ho nepodceňujeme, úspěšný vstup do soutěže však chceme potvrdit a doma vyhrát," podtrhl.

Trenér Dynama velice uvítal, že vedení klubu rozhodlo, že na Sokolov a poté i na Ústí budou mít ženy a děti vstup na stadion zdarma. „Že klub dělá kroky, které by měly přitáhnout diváky do ochozů, jedině vítám," zdůraznil Hoftych.

Sokolov chce na jihu napravit domácí ztrátu

Na které hráče soupeře si v pátek dát pozor dobře ví obránce Aleš Hanzlík, jenž v Sokolově čtyři roky hrál.

„Na mě asi bude hrát David Vaněček, s nímž jsem v Sokolově hrál na lajně. Toho znám velmi dobře, s tím jsem dobrý kamarád. V záloze si musíme pohlídat Davida Čadu a v útoku Milana Jurdíka," upozornil levý bek Dynama.

Zmíněný mladý útočník Sokolova v duelu se Žižkovem dle klubového webu patřil k nejvýraznějším postavám Baníku. „Nedal jsem ale žádnou ze šancí, které jsem do půle měl. Kdybych proměnil aspoň jednu, byl by větší klid pro druhý poločas a dodalo by nám to sebevědomí," litoval Jurdík, pro něhož prohra se Žižkovem byla velkým zklamáním. „Chtěli jsme doma zvítězit, bohužel to nevyšlo. Musíme to napravit v Budějovicích. Ty budou velmi silným soupeřem a my tam jedeme s pokorou, chceme však uspět. Máme co napravovat."

Prohra se Žižkovem mrzela i stopera Luboše Hrušku. „Do Budějovic jsme mohli jet s devíti body a čistým štítem. Teď se budeme muset pokusit i tam něco urvat," zdůraznil.

Hanzlík chce porazit i Sokolov

Šestadvacetiletý obránce Aleš Hanzlík na jih Čech přišel loni v létě ze Sokolova, takže pátečního soupeře Dynama tudíž velice dobře zná.

V Sokolově jste byl čtyři roky, bude to tedy pro vás hodně specifický zápas?

To jistě bude. Tím spíš, že to působení bylo úspěšně a hodně se nám dařilo. Moc se na zápas těším a doufám, že ho úspěšně zvládneme.

V Sokolově jste nejen pravidelně hrál, taky jste tam jako obránce dal i čtyři góly.

Já byl moc rád, když jsem do Sokolova z Teplic přišel, že můžu pravidelně hrát. Ty góly byly něčím navíc.

V Dynamu na gól zatím čekáte. Že byste ho dal teď v pátek?

Bylo by to super a budu se o to snažit. Hlavně ale, abychom vyhráli a získali další tři body.

Základem je gól nedostat, a to se vám zatím daří stoprocentně.

Že jsme tři zápasy nedostali ani gól, je pro nás hodně dobrá vizitka. Doufám tedy, že gól nedostaneme ani teď se Sokolovem.

Tři zápasy a žádný gól, pro vás osobně ale i tři žluté karty. To jste takový zlý muž?

To snad ne, asi mám spíš smůlu… Mužstvu se ale daří, takže to až tak nevadí.

Za co ty karty byly?

S Táborskem faul na Presla, to se stane. Se Žižkovem zákrok na půlce a ve Varnsdorfu my ji rozhodčí dávat nemusel. Byli jsme oba ve výskoku, ten kluk spadl, tak mi dal rozhodčí kartu.

Myslet na to, že máte tři karty, ale asi nemůžete.

To rozhodně ne. Do každého souboje půjdu dál naplno.

Ani své bývalé spoluhráče šetřit nebudete?

Sokolov je v této době pro mě uzavřená kapitola. Jsem v Budějovicích a chceme každý zápas bojovat o tři body. I se Sokolovem chci vyhrát.

Machovec si na trestné kopy věří

Před zápasem Dynama se Sokolovem odpovídal na dotazy Deníku jižní Čechy nový kapitán týmu Jaroslav Machovec (26).

V prvních třech kolech jste ještě nedostali ani gól, takže jako stoper jste jistě spokojen?

Nejen pro beky je to dobrá vizitka. Pro nás všechny je to povzbuzení do dalších zápasů. Akorát je škoda, že teď venku jsme aspoň jeden gól nedali.

Vy jste po derby s Táborskem převzal od Lengyela kapitánskou pásku. Jak se to přihodilo?

Rozhodl se tak Lengy, jenž to sdělil trenérovi a ten to sdělil mně. Já to přijal.

Trenér minule na tiskovce řekl, že prý jste prohlásil, že když za Lengyho jste dali v derby dva góly, za vás že jich budete dávat ještě víc. Bylo to tak?

Ale to si dělal trenér legraci. Nic za tím nehledejte. Já byl Lengyho zástupce, a když funkci složil a trenér mě pověřil, já to respektoval.

Co diskuse s rozhodčími? To zvládáte?

Zatím nic závažného. Byť teď ve Varnsdorfu jsme si něco řekli, nicméně já se tomu spíš vyhýbám. Rozhodčí se stejně nedá přesvědčit. Ještě bych mohl dostat nějakou zbytečnou kartu.

Musel jste ve Varnsdorfu mluvit nějak důrazněji v kabině?

My tam hráli v první půli slušně a měli jsme i vyloženější šance než domácí. Ti vlastně nic neměli. Nebyl důvod klukům nějak domlouvat. Jen tam byly určité výhrady k rozhodčím, tak jsem jen říkal, aby mu do toho nekecali, že si stejně udělá svoje. A navíc, myslím si, že pískal dobře.

V pátek hrajete doma se Sokolovem, který minulou sezonu skončil třetí. Věříte, že i teď udržíte čisté konto?

Hrát s nulou bychom určitě chtěli, taky bychom ale rádi nějaký gól dali. Víme ale, že Sokolov tady nebude chtít prohrát. Má dobrý tým a co jsme slyšeli, hrají odzadu velmi dobře a mají nebezpečné brejky. Ty si musíme pohlídat a sami chtít gól dát.

Že byste se trefil třeba právě vy z přímého kopu?

Ve Varnsdorfu jsem jeden přímák měl, ale trošku mi to ujelo. Ale věřím si a myslím, že mám ty kopy i natrénované. Zatím jsem to ale bohužel ještě nepředvedl. Gól z trestňáku jsem dal jen v lize proti Slavii, a to ještě bylo s tečí.

Ve Varnsdorfu jste bod brali, doma se Sokolovem byste s remízou ale nadšeni asi nebyli?

My si vůbec nepřipouštíme, že bychom doma ztráceli body. Doma chceme bodovat naplno. Což chceme i venku, ale jak říkají trenéři i kluci, co druhou ligu znají, venku to nikde v této soutěži nebude jednoduché. Ostatně o tom jsme se teď ve Varnsdorfu sami přesvědčili. Věřím ale, že doma vyhrajeme.