Ještě minutu před koncem budějovičtí fotbalisté prohrávali o jediný gól a Sparta místo tradičního válcování soupeře se strachovala o výsledek. Hlavně při dvou příležitostech, které ke konci utkání měl útočník Miroslav Markovič. „Snažil jsem se zpracovat míč na prsou, měl jsem ale raději střílet přímo na bránu. Při druhé šanci jsem měl rovnou pálit levačkou," kál se srbský útočník, jenž na Letné před půlí vyrovnával na 1:1.

„Bodovat jsme mohli. Nebylo to tak nereálné," soudil trenér František Cipro a zmínil právě i dvě možnosti, které měl Markovič. „Jinak mu nemohu nic vytknout, protože hraje dobře, ale ty dvě šance, co měl v závěru, byly stoprocentní. Nebo jedna byla vyložená a ta druhá tak napůl," litoval zkušený kouč .

„Že jsme nebodovali, je velká škoda. Tím spíš, že nás neporazila Sparta, nýbrž Kweuke sám," opakoval budějovický kouč i při včerejším rozhovoru pro Deník slova, která uvedl i na pozápasové tiskovce přímo na Letné.

Výkon obrovitého útočníka chválil i trenér Vítězslav Lavička. „Leo střílí důležité góly a také tentokráte ukázal, jak je nám platný. Jsme za jeho produktivitu rádi, jeho góly nás drží," řekl sparťanský trenér novinářům.

Léonardo Kweuke dal brzy po přestávce druhý gól Sparty, prsty ale měl také ve zbývajících dvou brankách, které Letenští v neděli Dynamu nastříleli.

S tím, že na rozdíl od minulého utkání na Slovácku proti Dynamu Kweuke chybět nebude, trenér Cipro počítal a své hráče na něj připravoval. Bylo to ale marné. „Za prvé, Kweuke měl velkou chuť do hry, navíc teď má i formu. A za druhé, zásluhou té jeho fyziognomie se k němu člověk těžko dostává, těžko ho odblokuje, je obtížné s ním vyhrát hlavičkový souboj," poznamenal budějovický kouč.

Přesto ale všechny tři góly, které jeho tým na Letné dostal, Cipro označuje za neskutečně laciné a navíc i kuriózní. „Dostáváme teď opravdu hrozné góly," vrtěl hlavou.

První gól padl poté, co se Kweuke vydal za dlouhým Jarošíkovým nákopem a gólman Daněk ve snaze míč před ním odkopnout útočníka Pražanů nastřelil a Kadlec pak pohotově míč poslal do brány.

„Byl to složitý balon a já se trefil i se štěstím. Navíc gólman trochu uklouzl," vysvětloval mladý útočník po zápase a pochvaloval si, že mu dost času i prostoru při zpracování míče nechal Tomáš Řepka. „Řepa to trochu nezvládl, i ten třetí gól nějak vypustil," rýpl si jedovatě do svého bývalého spoluhráče.

Zato spolupráci s Kweukem si Kadlec pochvaloval. „Leo je teď náš nejlepší hráč. Je strašně produktivní," chválil kamerunského forvarda. „Navíc se spolu už dobře známe, něco jsme spolu odehráli a víme, co od sebe čekat. Naše spolupráce snad bude ještě lepší," přál si Václav Kadlec.

Kweukemu za svůj gól děkoval i mladý Kadeřábek, jenž minutu před koncem prohru Dynama zpečetil. „Sprintoval jsem přes celé hřiště a doufal, že mi to Leo dá. Hned jsem mu běžel poděkovat. Je to pro nás nesmírně důležitý hráč," rozplýval se autor třetí branky.

Přitom Markovičův gól na 1:1 dle Ciprova soudu sebevědomím sparťanů zle zamával. „Připadalo mi, že byli hodně otřesení, jenže hned po půli jsme dostali lacino gól na 2:1," litoval. I tak ale naděje ještě žila dál. „Sparťani hráli doma a vedli, přesto zalezli a báli se o výsledek," všiml si Cipro.

Třetí gól rozhodl definitivně. Ani při něm dle Kadlece neměl čisté svědomí Řepka, jemuž se i podle trenéra Cipra zápas proti týmu, kde dlouho a úspěšně působil, moc nevydařil. „Byl bych blázen, kdybych řekl, že jsem s ním byl spokojen," řekl Cipro na tiskovce. „Nebyl to Řepka, jak ho známe," uvedl i včera pro Deník.

Tři porážky v řadě srazily fotbalisty Dynama v tabulce do blízkosti dna tabulky. „Je velká škoda, že jsme tak pokazili zápas v Boleslavi, což se následně zřejmě podepsalo i v dalším zápasem s Baníkem," vraštil čelo Cipro. „Nicméně nějak propastnou ztrátu v tabulce nemáme, nikdo nám neutekl. A v neděli doma zkusíme zaskočit Liberec," shrnul.