Důvodů je hned několik. Domácí tým, který se před sezonou netajil ambicemi okupovat nejvyšší příčky, zatím poněkud tápe a s jediným vítězstvím se momentálně krčí až na čtrnácté příčce, což znamená, že se bude snažit za každou cenu tuto nepříjemnou realitu změnit. Navíc během pěti utkání vstřelil pouze čtyři góly a hůře na tom už jsou pouze poslední Vodňany.

„Čeká nás rozjetý nováček, kterého bychom však rádi přibrzdili. Minule v Rudolfově jsme nehráli vůbec špatně, ale máme smůlu v koncovce. Doufám, že to nyní zlomíme a dačického soupeře porazíme," přeje si vedoucí mužstva FK J. Hradec Ivo Ježek.

To fotbalisté Centropenu s produktivitou rozhodně potíže nemají, neboť konta brankářů zatížili už patnáctkrát a společně s vedoucím píseckým béčkem jsou na tom v tomto ohledu nejlépe ze všech účastníků krajského přeboru.

Ve svém středu má tým od Dyje rovněž nejlepšího kanonýra soutěže Martina Tomana, jenž se trefil už osmkrát.
Na druhou stranu hráči Dačic, jim patří lichotivé čtvrté místo, už patnáctkrát inkasovali, ale tento ukazatel poněkud zkresluje nevydařená premiéra v Písku, kde lovili míč ze sítě celkem osmkrát.

„Do Hradce určitě nejedeme s poraženeckou náladou a pokusíme se o plný bodový zisk. Minule jsme doma sice porazili Sedlici, ale náš výkon nebyl ideální. Věřím, že tentokrát to bude lepší a mužstvo se na tento zápas poctivě připraví," podotkl vedoucí dačického mužstva Petr Musil.