Žádné překvapení naopak nedopustily vedoucí Hořovice, kde se představila poslední Třeboň. Velmi důležité vítězství si v krajském přeboru připsali hráči Dačic, kteří si poradili s Planou nad Lužnicí. Uspělo rovněž hradecké béčko v I. A třídě, když importovalo tři body z Velešína.

DIVIZE
SEDLČANY – J. HRADEC 2:3 (0:2)
Marek Černoch, trenér FK J. Hradec (14. místo): „Do Sedlčan jsme bez ohledu na postavení soupeře v tabulce odjížděli s cílem pokusit se bodovat. Nakonec jsme získali tři body, což je výborný počin. Kluky musím pochválit jak za převedenou hru, tak za plnění pokynů. Bez úhony jsme přečkali očekávaný úvodní nápor domácích, rychle jsme převzali aktivitu a předváděli celoplošný kombinační fotbal. Odměnou za to byl vedoucí gól, který po parádně zahraném rohovém kopu Koutného zaznamenal ve 21. minutě Blažek. Pokračovali jsme ve výborném výkonu a v 36. minutě jsme se dočkali podruhé, když svižnou kombinaci a průnikovou přihrávku do vápna přesně zakončil druhou trefou Chalupský. Parádně nám vyšel i nástup do druhé půle a po akci jako přes kopírák se znovu prosadil Chalupský. Po hodině hry však přišla komplikace. Naše obrana se nedohodla a Havlík musel do rizikového souboje, který sudí ocenil červenou kartou. Od té chvíle jakoby domácí někdo pokropil živou vodou. Ti přesilovku záhy využili a dvěma góly v rozmezí čtyř minut snížili na 2:3. Naše mužstvo však prokázalo bojovného ducha, v závěru navíc Sedlčany postupně přišly o dva vyloučené hráče, a my tak mohli slavit velice důležité a také zasloužené vítězství. V sobotu dopoledne na Vajgaru přivítáme pražskou Aritmu, které se na jaře zatím příliš nedaří. Doufáme, že to nezlomí zrovna proti nám, protože my potřebujeme nečekaný zisk zvenku potvrdit dalšími body i na svém stadionu."

FK J. HRADEC
Rešl – Blažek, Beránek, Havlík, M. Šenkýř – Zaal (85. F. Votava), O. Černoch, Koutný, T. Šenkýř – Chalupský (89. Cettl), Kučera (92. Králíček).

HOŘOVICKO – TŘEBOŇ 3:0 (2:0)
Marcel Tomášek, trenér Jiskry Třeboň (16.): „Vedoucí tým soutěže nás předčil kvalitou i zkušenostmi a zvítězil zcela zaslouženě. Dvacetiminutový tlak domácích jsme přečkali bez úhony především zásluhou několika výborných zákroků brankáře Jakuba Skály, ale ve 23. minutě se soupeř ujal vedení z pokutového kopu, který byl nařízený poté, co někdo zezadu nastřelil Cahynovu ruku. O čtvrt hodiny později jsme po naší standardce propadli, Hořovičtí podnikli rychlý útok a zvýšili na 2:0. Ve druhé části favorit výhru potvrdil ještě jedním zásahem. Naši hráči sice bojovali, ale proti tak kvalitnímu protivníkovi to měli těžké. Nyní nás čeká cesta do Karlových Varů, které jsou na třetí příčce, a přeji si hlavně to, abychom dohráli v plném počtu."

JISKRA TŘEBOŇ
J. Skála – Tůma, Cahyna, Fr. Benhák, Kolafa – Matoušek (71. M. Kodras), Chromčák, Franěk (60. D. Kodras), Rossmann (81. T. Skála) – Maxa, Holzepl.

KRAJSKÝ PŘEBOR
DAČICE – PLANÁ 3:2 (2:1)
Roman Bujdák, trenér Centropenu Dačice (12.): „Planá má silný a zkušený tým, v němž jsme napočítali sedm hráčů s divizními zkušenostmi. Ale zápas o pomyslných šest bodů jsme zvládli a dostali soupeře v tabulce pod sebe. Pomohl nám i rychlý gól, který už ve 4. minutě po rozehrání rohového kopu vsítil Janák. A v tomto případě mě těší, že to bylo po nacvičené akci. V 18. minutě jsme přidali druhou trefu. Naši útočníci Toman se Šimánkem agresivním napadáním vybojovali balon a Jindra z hranice šestnáctky zakončil levačkou přesně k tyči. Byl to z naší strany excelentní začátek, protože jsme hosty prakticky k ničemu nepustili. Soupeř se pak sice trochu oklepal a zkoušel to dlouhými balony na své dva útočníky, ale s tím jsme si poradili. Koho jsme neuhlídali, byl dvoumetrový kapitán Plané Havel, jehož přesná hlavička znamenala v 37. minutě snížení. Krátce po obrátce už bylo srovnáno. Hostující Trčka se snažil kousek za půlkou přelobovat našeho brankáře a ten, jak couval, zakopl a dopadl i s míčem za brankovou čáru. Inkasovaný gól nás však paradoxně vyburcoval k ještě větší aktivitě. Velkou šanci měl Šimánek, Toman napálil břevno a Jindra z dorážky netrefil branku. Ale museli jsme si dát pozor i na nebezpečné brejky soupeře.V závěru náš obrovský tlak vrcholil a přišlo i rozuzlení. V 88. minutě Toman zahrál trestný kop z dobrých pětatřiceti metrů s takovou razancí, že míč skončil až v síti. Byla to tvrdá, točená střela, která navíc před brankářem skočila. Naše výhra je zasloužená, hodně si jí ceníme. Zápas výtečně vyšel hlavně Vacuškovi s Jindrou, ale velkou pochvalu si zaslouží celý tým."

CENTROPEN DAČICE
Zejda – Beníček (14. Brandl), Celý, Vacuška – Jindra, Kněžínek, Točík, Janák, Krtek – Šimánek (80. Lička), Toman.

I. A TŘÍDA SK. B
VELEŠÍN – J. HRADEC B 2:3 (0:0)
Radim Kvitský, trenér FK J. Hradec B (5.): „Na špatném terénu jsme byli zkraje lepší a šance Cettla, Beneše či Pavla Völfla volaly po gólu. Domácí se probudili po dvaceti minutách, utkání se vyrovnalo a my měli v závěru prvního poločasu i docela štěstí, že jsme nedostali gól do šatny. Po přestávce jsme jako obyčejně začali poněkud vlažně a nabídli Velešínu dvě příležitosti, které naštěstí nevyužil. Po hodině hry nás poslal do vedení Filip Votava a stejný hráč po sólu o třináct minut později zvýšil na 2:0. V 78. minutě jsme chybovali při rohovém kopu domácích a ti snížili. V 83. minutě se individuálně prosadil Beneš a vrátil nám dvoubrankový náskok, o který jsme však za další tři minuty zase přišli. Výhru jsme si však už vzít nenechali. Musím kluky pochválit za bojovnost i přístup, který se diametrálně lišil od našeho úvodního jarního vystoupení."

FK J. HRADEC B
T. Cettl – Šmíd, M. Völfel, Králíček, M. Votava – Voldán (85. Chyška), P. Völfel, D. Cettl, Dočkal – Smejkal (46. F. Votava), Beneš.