Jubilejní 50. ročník fotbalového turnaje O pohár města chystají v Nové Včelnici.

Nejstarší letní fotbalové klání na jihu Čech se na tamním stadionu uskuteční v sobotu 5. července a představí se v něm prvoligový nováček Dynamo České Budějovice, přední celek druhé ligy FC MAS Táborsko, další účastník této soutěže Baník Most a vítěz české skupiny třetí ligy FK Kolín.

„Ohledně složení účastníků jsme měli připravený trochu jiný scénář. Mám tím na mysli pražskou Slavii, ale poslední převratné změny v tomto klubu její účast zhatily. Ve hře byla například také Jihlava. Vzhledem k brzkému začátku nejvyšší soutěže a předkolům evropských pohárů je stále složitější sladit termíny a zajistit špičkové kluby. Nakonec se nám povedlo získat dva nejlepší jihočeské týmy a věřím, že diváci tento fakt ocení," podotkl manažer včelnického klání Miloš Strachota.

V programu, který odstartuje půl hodiny po poledni, rozhodně nebude chybět ani nanejvýš atraktivní zápas týmu All Stars složeném z osobností tuzemské kopané, dalších sportovních odvětví i show-byznysu.

„V minulých letech se to u návštěvníků setkalo s mimořádným ohlasem. Hráli tady třeba Šmicer, Hašek, Vízek, Jarošík, Sionko, Novotný či Lokvenc a další bývalí reprezentanti. Nejinak tomu bude i letos, přesné složení kádru je však zatím v jednání a ještě jej prostřednictvím Deníku upřesníme. Ve hře je také jedno velké překvapení," tvrdí Miloš Strachota.

Velice zajímavá jistě bude účast obou nejkvalitnějších jihočeských mužstev, která spolu až do posledního kola bojovala o postup do nejvyšší soutěže, přičemž vítězství českobudějovických fotbalistů na Soukeníku 6:0 mají příznivci ještě v živé paměti.

Kromě toho pořádající včelnický fotbalový oddíl připravil i další tradiční doprovodný program, jako je E.ON rodinný fotbálek, přehlídka nových automobilů, či tombola. Chybět pochopitelně nemohou ani vyhlášené grilované makrely a další pochutiny.

O POHÁR MĚSTA N. VČELNICE
sobota 5. července – 12.30 hodin
Účastníci:
Dynamo Č. Budějovice
FC MAS Táborsko
Baník Most
FK Kolín
vložený zápas All Stars týmu osobností